General

Una xiqueta benissera resident a Edimburg publica un llibre per a recaptar diners per a les persones sense llar

Joey
Joey

Una xiqueta benissera de 7 anys resident a Edimburg ha publicat un llibre sobre un conill màgic sense amics per tal de recaptar diners per a l’organització benèfica per a persones sense llar, Crisis Scotland. Odette San Miguel Banyuls ha treballat les paraules i il·lustracions de “The Homeless Rabbit” (El conill sense llar) durant més d’un mes abans que es presentara al públic.

El protagonista de la història és un conill blanc anomenat Joey que té poders màgics, però cap lloc on viure. Després de fer-se amic d’un dinosaure anomenat Sam, Joey emprén una increïble recerca de temàtica nadalenca per a trobar un lloc segur on viure. En explicar el que la va inspirar a crear el conte, la jove Odette va dir a Evening News: “Sempre que camine a l’escola veig una persona sense llar al costat del Royal Bank of Scotland i això m’entristeix”.

Odette, que és alumna de l’escola de primària Bruntsfield, va crear la història amb l’ajuda de sa mare, Rocío, després de classe. “M’agraden els conills i volia que Joey fóra blanc amb un nas rosa perquè tinc un gat completament blanc amb nas rosa anomenat Bartolito. “Volia que la història fora un poc trista al principi i feliç al final, per a donar esperança a les persones sense llar”, va afegir. “El dibuix més difícil va ser el de Joey. Em va agafar molt de temps acabar a Joey tal com volia “, va dir Odette,” L’últim que vaig fer va ser acolorir els dibuixos”.

Revelant més de l’univers narratiu de la història, l’autora va explicar que Joey era el seu personatge favorit perquè va heretar els seus poders màgics de sa mare, qui li’ls va passar “quan dormia al llit abans que ella morira”.

La mare d’Odette, Rocío, va dir: “Del que estic més orgullosa és de tot l’esforç i compromís que va posar Odette en escriure el llibre. “Era ella qui em recordava, de vegades a última hora de la nit, que necessitava treballar en el llibre per a acabar-lo a temps per a Nadal. “També estem molt impressionats per com ha mostrat una consciència tan madura dels problemes de les persones menys afortunades que ella, i meravellats per tot el suport que ha rebut fins ara”.

Jon Sparkes, director executiu de Crisis, ha dit: “Aquest és un llibre fantàstic d’una jove artista extremadament talentosa”. “És una gran història, amb il·lustracions molt boniques i, sorprenentment, Odette ara ha recaptat més de £ 700 per a obres de caritat, inclosa Crisis. “Odette hauria d’estar molt orgullosa del seu treball per a ajudar les persones que pateixen les pitjors formes de maca de llar. “Amb l’arribada de Nadal, desenes de milers de famílies i individus a tota Gran Bretanya dormiran als carrers, coberts i garatges, o en allotjaments inestables com B & B o amb un lloguer precari en un sofà. “Ningú hauria de quedar-se sense llar i només durant les vacances, però vosté pot ajudar amb el regal d’un Nadal de Crisis. “A mesura que s’apropa l’època més dura de l’any, estem ocupats preparant un Nadal de crisis que garantisca que milers de persones se senten segures i cuidades. “Cada any mobilitzem un gran esforç voluntari per a brindar a milers de persones un Nadal especial, i el treball dur i el talent d’Odette són una inspiració per a tots nosaltres”.

Podeu gaudir d’una versió digital de “The Homeless Rabbit” ací.

Pel seu interés hem reproduït aquesta notícia apareguda el 19 de desembre de 2020 a la web de Edinburgh News


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?