General

Sanitat paralitza per l’ansietat social la segona tanda de tancaments d’urgències nocturnes

L'ambulatori de Benissa
L’ambulatori de Benissa

Les guàrdies nocturnes a Teulada, Benissa i Orba es mantindran quasi com a mesura preventiva. El director general d’Assistència Sanitària, Guillermo Ferrán, en una reunió mantinguda ahir a Dénia amb els batles afectats pel tancament de les urgències nocturnes als centres de salut, va atribuir a “l’ansietat social” i a la “pressió” dels veïns que tant la conselleria com l’empresa que gestiona la sanitat a la comarca, Marina Salut, hagen paralitzat la segona tanda de supressió de les guàrdies, que afectava els tres municipis citats. No obstant això, l’eliminació de les urgències nocturnes a principi d’estiu als centres de salut d’Ondara, Pedreguer, El Verger i Gata es considera ja irreversible. En aquest cas, no sembla haver-hi epidèmia d’ansietat social que valga.

La sensació que va quedar després d’aquesta reunió va ser agredolça. El representant de la Plataforma per la Defensa de la Sanitat Pública, Paco Sánchez, va destacar que si les mobilitzacions han fet efecte cal “intensificar-les” per a aconseguir aquest objectiu de reobrir els serveis d’urgències tancats. També va advertir que és un “greuge comparatiu” per als veïns dels pobles que han perdut les guàrdies que ara es rectifique aquesta política de retallades però que per a ells sembla que ja no hi ha volta enrere.

La plataforma va secundar ahir una protesta organitzada pel PSPV de Teulada. Unes 70 persones van participar. L’executiva comarcal socialista també va participar amb el seu secretari, Toni Vaquer, al capdavant.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?