General

“Ruta botànica: les 25 plantes de Pinos”, dins del cicle Descobreix la nostra comarca

Cartell de la ruta botànica a Pinos
Cartell de la ruta botànica a Pinos

Aquest diumenge 17 d’abril tindrà lloc l’última ruta del cicle Descobreix la nostra comarca 2015-2016, organitzada per la regidoria de Normalització Lingüística de l’Ajuntament de Benissa, en col·laboració amb el Grup de Muntanya Margalló.

Una ruta botànica per la partida rural de Pinos, en la qual és costum arreplegar, quan arriba la primavera, vint-i-cinc herbes medicinals: aquesta quantitat no és aleatòria sinó que obeeix a una creença popular del col·lectiu de majors de la zona, basada en el fet que la Mare de Déu, el dia 25 de maig va beneir les plantes de la muntanya, i per ells es recol·lecten 25 herbes medicinals, per a protegir-se dels refredats a l’hivern.

Aquest costum tradicional ha anat oblidant-se progressivament i cada vegada és més difícil rastrejar i trobar una persona que conega aquestes plantes medicinals com qualsevol altre aspecte del patrimoni cultural i natural de Benissa (Per a més informació consultar “RELACIÓ PLANTES-SALUT AL TERME DE BENISSA” de B. Banyuls i F.X. Esplugues. Universitat d’Alacant

Amb l’ajuda del guia Pep Ferrer Ausina, es farà el recorregut de dificultat mitjana, de 10.45 km aproximadament, amb un desnivell de 350 metres i una durada aproximada de 3 h 45 minuts.

A les 8.30h s’eixirà des de l’aparcament de l’Escola Pública Manuel Bru de Benissa en cotxes particulars. Es demana puntualitat a tots els participants.

Les persones interessades a participar han d’inscriure’s obligatòriament a AVIVA-Agència de Promoció del Valencià, en el telèfon 96 573 13 13 o per correu electrònic a l’adreça normalitzacio@ajbenissa.es, abans de les 12h del divendres 15 d’abril. Per a l’assegurança d’accidents que es fa als participants, es necessita que faciliten en el moment de la inscripció el nom complet, el número d’un mòbil de contacte i el número de DNI de totes les persones que vulguen participar, fins i tot els menors.

És necessari portar roba còmoda i calçat de muntanya, aigua i esmorzar. Si els participants porten gossos, hauran de portar-los lligats per a evitar accidents. Si les condicions meteorològiques impediren realitzar la ruta en condicions, s’anul·laria el mateix dia.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?