General

Roma aprova el procés de canonització dels franciscans Andrés i Zacarias Ivars

La santa seu ha aprovat el procés de canonització que s’ha portat a terme a la Diòcesi de València, instruït per a 36 màrtirs franciscans, dels quals cinc són de la Marina Alta, segons va informar ahir l’agència AVAN.

Els franciscans màrtirs nascuts en poblacions de la Marina Alta són Manuel Alemany de Benirrama (La Vall de Gallinera); Sebastián Ferrer, de Pego; Andrés Ivars i Zacarías Ivars, de Benissa, i David Mulet Monfort, de Gata de Gorgos.

La Congregació per a les Causes dels Sants de la Santa Seu ha concedit la validesa a la fase diocesana portada a terme a València del procés de canonització d’aquests religiosos màrtirs de la persecució de 1936, la lista de la qual és encapçalada per Fra Ricardo Pelufo.

Avan indica que “l’aprovació de la fase diocesana de la causa dels franciscans és un dels passos necessaris de tots els processos de canonització i suposa que la santa seu reconeix que la instrucció feta a València ha sigut correcta, pel que la causa segueix endavant a Roma”, explica Benjamí Agulló, vicepostulador de les causes dels franciscans a València.

Ara, la congregació per a les Causes dels Sants “continuarà amb la investigació del procés ja unificat”. Després de diversos tràmits, “es prepararà el llibre que conté les proves martirials o “positio” perquè ho estudie una comissió de teòlegs, cardenals i bisbes.

Després d’això, la comissió “podrà presentar la positio al Papa perquè puga aprovar el decret de canonització”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?