General

Regals amb l’efígie de Franco i les sigles de Vox en la Fira de Benissa

Clauers amb elements feixistes a la Fira de Benissa
Clauers amb elements feixistes a la Fira de Benissa

Una barraca de la fira d’atraccions de Sant Antoni de Benissa ofereix com a regal encenedors amb l’efígie de Franco, amb la bandera franquista de l’Àguila de Sant Joan i amb les sigles de VOX. És una caseta de pimpampum (de disparar amb escopetes d’aire comprimit) la que dóna com a premi aquests elements amb símbols franquistes i ultres.

A nombroses famílies els ha cridat l’atenció i indignat que aquests encenedors estigueren exposats en la caseta. Estan envoltats d’ossets de peluix, que és el premi habitual en aquestes barraques. Alguns veïns van preguntar fins i tot al firaire per què incloïa aquests premis amb la imatge del dictador i que fan apologia del franquisme. El firaire, segons han indicat aquests veïns a Levante-EMV, els va contestar que eixos encenedors d’extrema dreta i anticonstitucionals són dels més demandats pels clients.

Fonts municipals han indicat que el batle, Arturo Poquet, del PP, ja ha enviat la policia local perquè retire eixos objectes amb simbologia franquista.

A Silla, en la recent fira de Nadal, una tómbola ja va oferir clauers amb la imatge del dictador. El batle, Vicente Zaragozá, també va enviar la policia local, que va instar al firaire que els retirara.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?