General

Reconeixen el treball altruïsta dels voluntaris de Protecció Civil

Membres del Grup Espeleològic Gatense es van desplaçar el dissabte fins el Parc de Bombers Voluntaris per a homenatjar a l’Agrupació de Protecció Civil de Benissa per la seva labor altruïsta. Els voluntaris duen tres anys col·laborant en la coordinació de la marató de muntanya de 42 quilòmetres que organitza el grup de Gata. En les seves mans està tot el sistema de comunicacions per ràdio per a dirigir la carrera i actuar en cas d’emergència o necessitat. Aquesta prova es realitza sempre el diumenge següent a la festivitat de Pasqua i en la seva sisena edició, la de 2004, servirà per a disputar el campionat autonòmic de l’especialitat, mentre que en altres ocasions ha estat puntuable per a la Copa d’Espanya.

L’Agrupació de Voluntaris de Protecció Civil està integrada per 40 membres procedents de distintes localitats i actuen de forma mancomunada en col·laboració amb els ajuntaments de Benissa, Xaló, Llíber i Senija. La seva labor és, bàsicament, ajudar a la gent en tots els llocs on se’ls requereixi i tenen material i efectius per a actuar en casos d’incendis forestals, col·laboren amb la Policia Local i participen en la coordinació de distints esdeveniments festius, culturals o esportius com la Marató de Muntanya Marina Alta, la Volta a la Marina Alta amb Vehicles Antics, la Cursa Urbana, etc.

Francisco Mulet i Juan De Dios Boronat, en representació del Grup Espeleològic Gatense, van lliurar al cap de l’Agrupació de Protecció Civil, Andrés Castells, un donatiu de 300 euros que es destinaran a la compra de material. Mulet va comentar que “per a nosaltres és molt important la seva labor perquè dóna molta tranquil·litat veure’ls vestits de taronja i controlant tot el recorregut de la marató. És una garantia de seguretat per a tots”. La regidora delegada de Protecció Civil, Josefina Ivars, també estava present en aquest acte i va comentar que “per a nosaltres és un alegria veure que gent de fora reconegui la labor d’aquests voluntaris. Crec que aquest grup és el qual menys demana i el que més favors i millor respon i, per això, tots estem en deute amb ells”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?