General

Preocupació en augmentar els robatoris en cases i casetes a Benissa

La Junta de Seguretat Local
La Junta de Seguretat Local

Els veïns de Benissa estan preocupats per l’onada de robatoris que estan patint tant al nucli urbà com a les zones de l’extraradi. De fet en els últims mesos han augmentat “lleugerament” els casos respecte l’any passat, per la qual cosa es va convertir en un dels temes principals en l’última Junta de Seguretat Local celebrada ahir en la seu de la Seu Universitària. Una reunió que va comptar amb els diferents cossos de seguretat (Policia Local i Guàrdia Civil), així com membres de la corporació local, encapçalats pel batle Arturo Poquet.

Segons es va explicar en la junta, s’han classificat dos tipus de robatori diferenciats. El primer engloba aquells que s’estan produint en casetes i xalets de l’extraradi i que segons van apuntar en la reunió, semblen ser obra de bandes organitzades: “quan entren en una casa només busquen joies i diners, que es poden emportar amb facilitat en una possible fugida”, va comentar el batle.

El segon tipus de delictes que s’estan registrant i que “són més recents”, se’ls atribueix a gent més jove, “entren en cases a la recerca de roba, videojocs, electrodomèstics, no tenen una manera d’actuar tan meticulosa i, podríem dir, professional, que els primers”.

El batle també va destacar que els agents de seguretat local van aconseguir enxampar in fraganti un xicotet grup de persones de nacionalitat estrangera, que havien entrat en diverses propietats privades. Per a aconseguir reduir el nombre de delictes, Poquet va assegurar que els diferents agents de seguretat ja estan treballant en la vigilància “especialment en determinats punts del terme municipal”.

Un altre dels punts tractats ahir en la Junta de Seguretat Local i que també preocupa els veïns de Benissa, és el dels casos d’enverinament de gossos registrat al terme municipal durant els últims mesos. Poquet va recordar que en els últims anys es van registrar més de mig centenar de casos. Per sort en aquests primers compassos del 2020 “encara no hem hagut de lamentar cap enverinament”.

Encara que val més ser previngut i per això en la junta de seguretat local es va explicar que ja s’estan fent tasques de vigilància, “especialment en les zones on es van registrar els enverinaments”. La majoria de casos es van produir per aquestes dates pel que ara s’han intensificat els treballs.

Igual que en el 2019, “s’ha tornat a sol·licitar la presència d’un gos especialitzat en aquesta mena de casos, arribarà en breu”. Poquet va explicar a més que es tornarà a posar en marxa la campanya de sensibilització i informació “perquè els veïns sàpien que cal fer si es troben un gos en males condicions a causa de la ingesta de verí o si es troben aquestes substàncies”. El batle va recordar que és “”de vital importància no tocar els productes tòxics i telefonar a la Policia Local o la Guàrdia Civil”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?