General

Posen en marxa una campanya a change.org per a evitar l’expropiació forçosa de la casa del Carrer Calp

La casa afectada per l'ampliació del carrer Calp
La casa afectada per l’ampliació del carrer Calp

La família afectada per l’ampliació de l’accés al carrer Calp ha posat en marxa una campanya a change.org per tal d’evitar l’expropiació forçosa de sa casa. La petició, que està adreçada a l’Ajuntament de Benissa, ja porta recollides 278 signatures de l’objectiu fixat de 500. En el text s’indica que “desallotjarien la família de la qual ha sigut la seua propietat durant quasi 100 anys. L’Ajuntament de Benissa s’apropiaria d’una parcel·la a la qual no té dret. Els propietaris estan d’acord amb l’ampliació del carrer, però NO, que l’ajuntament els robe la resta de la seua parcel·la, ja que desitgen seguir vivint on ho han fet sempre”.

Carta dels afectats

Mª Francisca Arlandis Sendra fa una crida perquè la gent recolze la campanya a change.org i conta que el jutjat núm.1 d’Alacant ha denegat les mesures cautelars que havien sol·licitat, tot i que ells han recorregut la decisió posteriorment. El text de la carta és el següent:

“Sóc Mª. Fca. Arlandis Sendra, i necessite la teua ajuda.

L’Ajuntament de Benissa vol ampliar un carrer, concretament el Carrer Calp, bifurcació amb l’Av. País València, i per això necessita uns 20 m2. aproximadament de ma casa – parcel·la, la qual habite amb la meua família. Ma mare de 87 anys (molt impedida i la meua filla de 31 anys.) Jo (amb molt de dolor de cor), estic d’acord amb que em lleven els 20 m2. aprox. doncs és un bé per al poble. Però l’Ajuntament de Benissa no està conforme amb agafar els metres que necessita per a l’ampliació del carrer i vol expropiar-me tota la casa i parcel·la pagant-me una misèria. Uns diners amb els quals no em podria comprar ni un pis a la mateixa àrea en què vivim ara.

L’Ajuntament de Benissa realitza aquesta actuació per via administrativa, és a dir, ens tira al carrer sense esperar que el jutjat es pronuncie a favor de qui té la raó.

L’Ajuntament de Benissa va aconseguir, de manera irregular (pense o segons diuen els meus advocats) per part del Jutjat d’Alacant Núm. 4 una ordre per a desallotjar-nos del nostre habitatge habitual el passat 28, 29 de Novembre. Encara que a última hora es va poder paralitzar. El 26 de novembre del 2013 em va enviar una notificació dient que paralitzava el desallotjament fins que es pronunciara el Jutjat d’Alacant sobre unes mesures cautelars que jo tenia sol·licitades perquè no ens desallotjaren.

Doncs bé, el Jutjat d’Alacant Núm. 1, ens ha denegat les mesures cautelars, per la qual cosa jo pense que només passe Nadal intentarà desnonar-nos novament.

Diuen els meus advocats que l’Ajuntament de Benissa va aconseguir l’acte de desallotjament de manera irregular sobre la base que el Jutjat d’Alacant Núm. 2 porta l’expedient d’expropiació forçosa de ma casa. El Jutjat d’Alacant Núm. 4 fou el que va emetre l’acte de desallotjament i el Jutjat d’Alacant Núm. 1 és el que m’ha denegat les mesures cautelars,(les tinc recorregudes) quan hauria de ser un sol jutjat el que portara el cas. Però així estan les coses. Som 3 dones lluitant contra el Gegant Ajuntament de Benissa. I a més l’Alcalde de Benissa és també Diputat per Alacant.

Per tot això, he iniciat una petició de signatures amb l’esperança que l’Ajuntament de Benissa rectifique en la seua decisió d’expropiar-nos tota la casa i parcel·la deixant-nos al carrer. Dispose de documentació que avala el que estic dient i no tindria cap inconvenient a mostrar-la a qui desitjara veure-la”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?