General

Benissa vol expropiar una casa centenària als seus amos per a eixamplar un carrer

Maria Francisca Arlandis i sa mare
Maria Francisca Arlandis i sa mare

Una casa és molt més que quatre parets. Maria Francisca Arlandis, de 60 anys, va néixer a la mateixa casa de Benissa en la qual ara viu amb la seua filla i sa mare de 87 anys. L’habitatge, situat a la cantonada de l’avinguda del País Valencià i el carrer Calp, es va construir, segons la seua fitxa cadastral, fa 113 anys. Ara aquesta família es veu al carrer. L’Ajuntament vol expropiar la casa per tirar-la i eixamplar el carrer Calp. El govern local, del PP, va aprovar el passat mes d’abril el projecte d’expropiació forçosa (ha taxat la casa, que té 175 m2 construïts, en 115.761 euros). I el passat 16 d’octubre va ordenar a la família el desallotjament. Aquest tràmit de tirar als propietaris del seu habitatge de tota la vida es coneix com a “desnonament per la via administrativa”. El govern local també ha sol·licitat al jutjat del contenciós administratiu d’Alacant autorització per a desallotjar la família els dies 28 i 29 d’aquest mes.

Maria Francisca Arlandis admet que l’expedient per a ampliar el carrer Calp, que dóna a l’avinguda del País Valencià (l’actual travessia urbana de la N-332), es va iniciar a l’octubre de 2006. No l’agafa de sorpresa. Però no entén per què per guanyar-li uns metres al vial, l’Ajuntament ha donat llum verda a un PAI que suposa demolir tres cases que sí que estan en ruïnes i deshabitades des de fa 50 anys i la seua, que la seua família va llogar el 1920 i, finalment, va comprar el 1940. Aquest pla urbanístic deixaria una parcel·la de 151 m2 que aquesta família fins i tot ha plantejat adquirir per a alçar una nova casa. L’Ajuntament, no obstant això, la vol per a una promoció de VPO. Arlandis va recordar que en una reunió el 2009 amb el batle, Juan Bautista Roselló, es va redactar un esborrany de conveni que plasmava que aquesta família es quedaria la finca que quedava després d’eixamplar el carrer. Però del conveni ja mai més es va saber. “Almenys vull seguir vivint on vaig néixer, encara que no siga a la mateixa casa”, va insistir ahir aquesta dona.

Aquesta família adverteix que ha presentat un recurs contenciós-administratiu davant el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana i, a més, el PGOU de 2003 de Benissa, que és l’instrument que marca les alineacions de l’ampliació del carrer Calp, està anul·lat pel Tribunal Suprem. No obstant això, el govern local s’agarra al fet que l’anterior Pla General de 1982, que és el que ara està en vigor, també contemplava ampliar aquest vial.

“No volem anar-nos-en i, si és necessari, arribarem fins a Estrasburg (al Tribunal Europeu de Drets Humans)”, avança la propietària, que lamenta que l’Ajuntament els aboque a una situació de “total indefensió”.


Comentaris a la notícia

rafa

Me parece indignante ante todo esta expropiacion forzosa!!!!!
Pero mi pregunta es... Señor "Bautista" y señor "Porcellanes . ¿Que llevais entre manos detras de esta actuacion?? Una simple ampliacion de una calle o algun otro interes detras de la adquisicion de esta
parcela?????


Anònim

Es una historia conmovedora. Me sabe mal defender a este gobierno del PP que no ha hecho absolutamente nada en muchos años.

Pero ¿la alternativa es esperar a que haya un accidente grave en ese peligroso acceso?

El interés general ha de primar, y en este caso es evidente que el carrer Calp es peligroso para todos los vecinos que viven en la zona de la Alcudia.

Espero que el justiprecio sea (valga la redundancia) justo y suficiente para garantizar una vida digna a esta señora y su familia.


rafa

Echale un vistazo tu mismo al articulo y valora si es justo el valor que han dado. Con ese dinero no te compras ni un piso de 80 m.
Ni pp, ni psoe ni ninguno. Lo dicho, una trama encubierta por estos sivrguenzas. Por cierto, esa calle debe ser ampliada por supuesto, pero pagada por el consistorio no por esta familia.


Teresa Sanchez

Este asunto de: Expropiación Forzosa.
Tasación por los suelos. (Ridicula)
Parcela queda en propiedad del Ayuntamiento de Benissa
Viviendas de Protección Oficial (3)
Casa comprada por EDALPOR. S.L. (Porsellanes) para que
la tiren, etc. etc.
huele muy mal. QUE SE EXPLIQUE EL AYUNTAMIENTO


rafa

Teresa este ayuntamiento a tomado la postura del 99% de los politicos Españoles.... Callar e intentar privar la libertad de expresion del ciudadano como respuesta a nuestra preguntas y dudas. Una pena si, pero es la ley de ORDENO Y MANDO.


Voleu deixar un comentari a la notícia?