General

Nou portal de participació ciutadana a Benissa

Portada de la web de participació ciutadana
Portada de la web de participació ciutadana

Les Cases del Batle van acollir ahir la presentació del nou espai web de participació ciutadana en el qual s’ha estat treballant durant els últims mesos. Una iniciativa que segons ha dit Rosa Lucia Pino a l’inici de la seua intervenció, “cerca continuar activant i reforçant el diàleg entre la ciutadania i l’administració pública”. I per això, el portal comptarà amb huit botons diferenciats: Inici, processos, com participar, ple municipal, consell social, consells sectorials, pla de govern obert i xarxes socials. En tots ells es descriu i relata la funcionalitat d’una web atractiva, interactiva i amable el màxim rendiment de la qual està enfocat als processos participatius que s’aniran desenvolupant de manera periòdica i que permetran als veïns i veïnes de Benissa prendre part activa en la presa de decisions. En referència a aquesta qüestió, Pino ha dit que “és l’única manera de fer un pas més enllà en la democràcia representativa. No creiem que siga suficient amb posar la papereta en l’urna cada quatre anys, hem d’escoltar diàriament els nostres veïns i quina millor manera de fer-ho que amb les facilitats oferides per les noves tecnologies”.

Encara que la direcció url participa.ajbenissa.es, allotjada dins del domini general de l’ajuntament, ja està activa, serà a partir del dilluns dia 7 quan es llançarà el primer procés participatiu a fi de conéixer l’opinió sobre la seguretat del municipi. Concretament, se li sol·licitarà a la ciutadania que identifique espais poc segurs dins del poble i així poder complementar l’informe elaborat per la policia local a petició del departament d’Igualtat.

Des de Participació Ciutadana tenen intenció de posar-se en contacte amb la resta d’àrees per a sol·licitar als seus responsables tècnics i polítics possibles iniciatives que puguen encaixar dins del marc dels processos participatius.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?