General

Participació Ciutadana obri una nova finestra a l’associacionisme de Benissa

Portada de la web d'associacions
Portada de la web d’associacions

Enfortir els llaços entre els diferents actors que configuren la societat benissera és un dels objectius fonamentals amb els quals naix el nou portal d’associacions que es presentarà demà dijous, a les 20h, a Les Cases del Batle. La Regidoria de Participació Ciutadana, que dirigeix Rosa Lucía Pino, congregarà previsiblement a més d’una vintena de representants de diferents entitats socials del municipi per a mostrar la recentment estrenada eina digital. Segons ha declarat Pino, es tracta d’un projecte en el qual “treballem des de fa més de mig any i que naix de l’escolta activa a la ciutadania benissera”. Entre les pretensions que ha manifestat la delegada de Participació és que “el portal servisca com una ferramenta per a connectar el teixit social de Benissa”.

La web a la qual es pot accedir a través de la url associacions.ajbenissa.es consta de set botons en la portada. En l’apartat “inici” es pot veure de manera general la idea del projecte a través d’imatges i text on es descriu el propòsit, els objectius, el mapa d’associacions o els destacats. Pel que fa al botó “associacions” es pot trobar un directori on apareixen totes les entitats del municipi classificades per la seua modalitat. El desplegable “recursos” compta, de moment, amb els logos de l’ajuntament perquè les associacions que així ho consideren puguen descarregar-se’ls i usar-los a la seua cartelleria. A més, està prevista la incorporació d’un model de cartell genèric a fi d’homogeneïtzar, en la mesura que siga possible, la imatge de les activitats que es desenvolupen en el marc de la col·laboració institucional. Així mateix, també podem trobar l’espai “notícies” on s’aniran bolcant totes les actuacions desenvolupades per la regidoria i també aquelles que per iniciativa pròpia llancen les associacions. El desplegable “agenda” permet veure un calendari amb totes les activitats dutes a terme pel teixit social del municipi.

El sisé botó, “transparència” pretén dotar d’informació necessària a les entitats no lucratives dels seus drets i obligacions en el marc de la legislació actual sobre transparència. També estarà inclòs un espai de “contacte” perquè totes aquelles persones que així ho desitgen puguen interactuar amb l’equip tècnic de la regidoria, resoldre dubtes o tramitar qualsevol tipus qüestió administrativa relacionada amb l’àrea.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?