General

Naix a Benissa la primera associació contra l’anorèxia i la bulímia

Eli Jiménez, impulsora de l'associació contra l'anorèxia i la bulímia, juntament amb la regidora Maria Llopis
Eli Jiménez i Maria Llopis

Han sigut 10 anys de lluita per eixir de l’anorèxia el que ha fet que Elizabeth Jiménez Hidalgo, de 29 anys, pose en marxa l’única associació contra aquesta malaltia i la bulímia a tota la província d’Alacant.

Eli, com la criden els seus amics, va decidir crear aquesta associació que ara veu la llum a Benissa gràcies al recolzament del seu inseparable pare i al de la regidoria de Sanitat de Benissa que dirigeix la popular Maria Llopis.

Bencab, Associació Benissera Contra l’Anorèxia i la Bulímia, està composta per 25 persones i ha despertat l’interés de veïns d’altres municipis limítrofs que volen formar part d’ella o demanen qualsevol informació sobre aquesta malaltia que, lamentablement, cada vegada la pateixen més joves.

I és que com diu la seua presidenta, la pròpia Elisabeth Jiménez, “nosaltres no podem guarir la malaltia però sí que serem un punt de trobada perquè puguen esplaiar-se o assessorar-se les famílies dels que la pateixen”. La iniciativa, va explicar, va dirigida sobretot a tots aquells pares que poden estar veient com els seus fills estan travessant per aquests trastorns de l’alimentació tan durs i perquè no se senten sols i desemparats.”

En la presentació de Bencab, Jiménez va voler parlar d’aquesta malaltia que va viure en primera persona. Segons va comentar “és molt llarga i dura però sí és cert que es pot eixir d’ella. Jo ho he fet i ho he aconseguit gràcies al suport de tota la meua família i tots els amics que han estat al meu costat en tot moment”.

Presentació en societat

Ara Elizabeth Jiménez espera que arribE el proper mes de febrer per poder presentar en societat aquesta pionera associació en dos escenaris diferents. Un, a les escoles i l’institut de la localitat- mitjançant l’ajuda i suport de les diferents associacions de mares i pares d’alumnes que existeixen en aquest municipi- i, un altre, al centre de salut. Un grup de pares i professionals sanitaris que segur que treballaran de la mà d’aquesta recentment creada associació com estan fent ja psicòlegs i treballadors socials per tractar de posar fre a aquesta malaltia.

Aquesta és la il·lusió d’una jove dona embarassada que en només quatre mesos donarà a llum el seu xiquet. Aquest era el seu somni, ara fet realitat, com també el de crear aquesta associació que ja està en marxa i que compta amb molt bona acceptació entre els veïns.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?