General

Manifest de la Xarxa de Dones de la Marina Alta en commemoració del 8 de març

Logo de la Xarxa de Dones de la Marina Alta
Logo de la Xarxa de Dones de la Marina Alta

La Xarxa de Dones de la Marina Alta celebrarà hui dijous 6 de març el Dia Internacional de la Dona amb una manifestació a la Glorieta de Dénia a partir de les 19.30h i un sopar de dones a les 21.00h al Restaurant Los Arcos de Pedreguer on es lliuraran els Premis 8 de Març. El manifest que es llegirà a la Glorieta és el següent:

MANIFEST: NI UN PAS ENRERE: NOSALTRES PARIM NOSALTRES DECIDIM

El dia 8 de març és el Dia Internacional de les Dones, des de fa més d’un segle les dones de tot el món eixim al carrer per exigir els nostres drets. A pesar del temps transcorregut, estem molt lluny d’aconseguir-los. A més a més, en alguns països les dones no poden exercir els drets més fonamentals i bàsics.

Durant els últims anys, la crisi econòmica està servint d’excusa per a escometre reformes i retallades dels serveis bàsics en un clar atac contra els interessos de les dones. Es tracta d’una crisi perfectament orquestrada i estratègicament dissenyada que ens priva dels avanços i drets aconseguits després d’anys de lluita. A l’Estat espanyol les reformes del partit popular han agreujat la situació de desigualtat de les dones. Hi ha més precarietat laboral, més temporalitat en els contractes, més ocupació submergida, més atur i els salaris són més baixos. De fet, la pobresa i l’exclusió social tenen nom de dones, especialment si són majors, amb algun tipus de diversitat funcional, migrants i famílies monoparentals.

Però, a més a més, les dones estem patint l’atac feroç que suposa la retrògrada i misògina contrareforma de la llei d’interrupció voluntària de l’embaràs del partit popular. Per això, com sempre, però més que mai, hem de lluitar amb força contra el sistema neoliberal que no para de retallar els nostres drets. Reformes i retallades que suposen una important agressió envers les dones i que evidencien una clara ideologia ultraconservadora patriarcal, que té com a objectiu fonamental impossibilitar la nostra autonomia i llibertat.

Davant d’aquestes agressions, EXIGIM:

 • El reconeixement de l’Autoritat de la dona com a dret fonamental de les dones per a poder decidir sobre el seu benestar (salut) i sobre la seua vida.
 • El rebuig total i absolut al retall dels drets en salut sexual i reproductiva de les dones.
 • L’exigència que l’Estat garantisca l’accés lliure i gratuït als diferents mètodes anticonceptius, l’anticoncepció d’emergència, l’educació sexual i afectiva en tots els nivells de l’ensenyança, el qüestionament del model amorós i l’heterosexualitat obligatòria.
 • L’exigència que l’Estat garantisca en el marc de la lliure decisió de la dona l’accés a la interrupció voluntària de l’embaràs, gratuït i en la sanitat pública.
 • El nostre suport a la Llei Orgànica 2/2010, de 3 de març, de salut sexual i reproductiva i de la interrupció voluntària de l’embaràs, vigent en l’actualitat.
 • L’exigència al Govern del PP de la retirada immediata de l’Avantprojecte de reforma de l’avortament de Gallardón.
 • Denunciem que l’exclusió de la reproducció assistida de la sanitat pública a parelles de dones i a dones fadrines és un altre retrocés en drets relacionats amb la salut sexual i reproductiva. La imposició i l’integrisme d’aquest govern vol obligar unes dones a ser mares mentre que a altres les exclou del dret a conformar les seues famílies.
 • La urgent necessitat d’una escola pública, laica i coeducadora que avance en un model social basat en la igualtat, la pluralitat i el respecte a la diversitat.
 • La denúncia de la múltiple discriminació de les dones amb diversitat funcional, física, psíquica i sensorial. Exigim que l’administració pública es responsabilitze tant de la cura com de proporcionar les distintes ajudes, com a ciutadanes, que necessiten totes les persones en situació de dependència.
 • La nostra repulsa a tot tipus de discriminació per orientació sexual i de gènere. Demanem que les dones lesbianes, bisexuals i transsexuals puguen visibilitzar-se en tots els àmbits de la societat.
 • La urgent necessitat que l’administració pública promoga la igualtat efectiva i real entre dones i homes.
 • La necessitat d’eradicar la divisió sexual del treball, per a garantir l’autonomia i la independència econòmica de les dones.
 • El dret de les dones a una vida lliure de violències masclistes en cap dels seus àmbits i formes. Demanem la implicació tant de l’administració pública com de tota la societat en la lluita per a la seua eradicació.

Ni un pas enrere: desobediència feminista!

VISCA, VISCA, VISCA, LA LLUITA FEMINISTA

XARXA DE DONES DE LA MARINA ALTA, 8 de març de 2014 . 


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?