General

Makers 3D, comerços de Benissa i Protecció Civil s’uneixen per a produir viseres de protecció contra el coronavirus

Una treballadora de la Residència de Gent Gran de Benissa amb una de les viseres confeccionades
Una treballadora de la Residència de Gent Gran de Benissa amb una de les viseres confeccionades

Un grup de quatre voluntaris de Benissa s’ha proposat no parar les seues impressores 3D i produir ells mateixos de forma altruista els Equips de Protecció Individual, els coneguts com a EPI’s, difícils de trobar aquests dies, i posar-los a disposició dels hospitals, centres de salut, residències de gent gran i comerços que estiguen obligats a romandre oberts.

El grup de Benissa, format per Daniel Roselló, Saul Ivars, Iván Sellés i Manolo Cuenca, està inclòs en un grup de caràcter comarcal amb un total cinquanta-sis membres que es coordinen mitjançant un grup de Telegram. A Benissa, compten, a més, amb la col·laboració desinteressada de la Papereria Macavi, aportant làmines d’acetat; de la Merceria Lara, aportant gomes elàstiques; i de la Farmàcia Carmen Villanueva, proporcionant alcohol per a desinfectar les viseres.

El grup de Benissa està fent front ell mateix, en gran mesura, al cost de les bobines de filament plàstic que són necessàries per a imprimir l’estructura de la visera. També han rebut alguna donació al respecte i va ser Protecció Civil de Benissa qui es va encarregar de desplaçar-se fins a Ondara i dur-lo al poble per a poder fer arribar aquest material.

El grup comarcal ja ha produït més de 1.000 EPI’s i agraeix qualsevol donació, siga mitjançant bobines de filament, làmines d’acetat o gomes elàstiques, per tal de no aturar la producció. Així mateix, qualsevol persona interessada a cooperar pot buscar el grup en Facebook “Ayuda 3D MARINA ALTA Covid19“.

Aquesta iniciativa ciutadana ja ha fet que aquests equips de protecció s’hagen pogut repartir en els Hospitals de Dénia i La Vila Joiosa, Centres de Salut de la comarca, la Residència de Gent Gran de Benissa o l’Estació de Servei Repsol de Benissa.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?