General

L’ex-regidora del PP critica la demolició dels nínxols sense recopilar abans les dades històriques

Josefa del Valle alerta que s’ha perdut part de la memòria del municipi. Exigeix que se substituïsca el nom de «Jardí de l’Eternitat» designat per al vell cementeri

L’ex-regidora del PP i encara no adscrita a cap partit polític, Josefa del Valle, va denunciar ahir que l’ajuntament de Benissa ha començat les obres del cridat «Jardí de l’Eternitat», en l’antic cementeri situat en la partida Bellita, sense haver-se realitzat una recopilació exhaustiva de la documentació. Unes dades que segons el parer de l’edil hagueren permès conservar part de la memòria històrica del municipi de Benissa.

Les obres de la zona verda es van iniciar el dilluns d’aquesta setmana i ja s’han eliminat pràcticament tots els nínxols de l’antic cementeri per a procedir a la construcció d’aquesta zona d’esbarjo que ha improvisat l’ajuntament de Benissa. Segons va expressar Del Valle, pel que sembla l’equip de govern té moltes presses per a habilitar la zona després de conèixer-se la polèmica que diversos moviments de terra havien tret a la llum desenes de restes humanes en el cementiri. I és que l’ajuntament de la localitat té previst concloure l’obres en el termini d’un mes. D’aquesta forma, De la Vall va matisar que «s’està pretenent passar pàgina i que tot quede com més prompte millor en l’oblit». «No és suficient inventar-se un plànol improvisat paralitzant al personal del departament d’urbanisme per a construir el jardí sinó que segueix guardant les aparences pretenent amb açò llevar-se problemes de damunt dirigint culpes als altres de les seues pròpies actuacions per a difuminar la seua responsabilitat», va afirmar l’edil.

Una vegada buidada la zona de nínxols l’ajuntament ha decidit deixar el mausoleu de torres-Piera així com la portalada d’accés. Un fet que tampoc va anar del grat de l’edil qui va criticar «que no sabem que professional ha decidit conservar aquests elements i no altres en el lloc». Per altra banda l’exconcejal del PP va manifestar la seua oposició a la denominació del «Jardí de l’Eternitat» a aquesta zona verda. «Serà d’agrair que se seguisquen les lleres oficials per a establir qualsevol altre nom futur», va denunciar.

Cost dels treballs

Respecte al cost dels treballs que convertiran l’antic cementiri en una zona verda i que ascendeixen a un valor de 36.000 euros, del Valle va criticar que aquesta xifra no es va tenir en compte en el moment de l’execució del pressupost de l’any 2006. Així, i en el cas que la factura s’incloga en els pressupostos de l’any 2007, la regidora va exigir a l’alcalde que informe del romanent que quedarà per als pròxims pressupostos.

Finalment, del Valle va exigir a l’alcalde, el popular Juan Bautista Roselló, que done explicacions a la ciutadania sobre l’esdevingut en el cementeri de Bellita.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?