General

Les obres del nou pont del Quisi començaran aquest 2021

El Conseller Arcadi España visita el Pont del Quisi
El Conseller Arcadi España visita el Pont del Quisi

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha anunciat a Benissa que la Generalitat iniciarà enguany l’execució de les obres del nou viaducte del Quisi. Infraestructura pertanyent a la Línia 9 Benidorm-Dénia del TRAM d’Alacant, en el terme de Benissa, que s’inclou en el pla de modernització que s’executa al llarg d’aquesta línia, l’objectiu de la qual és reobrir completament al trànsit de trens i passatgers a la fi de 2023 o principis de 2024.

Arcadi España va visitar ahir, juntament amb la directora gerent de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), Anaïs Menguzzato, la zona en la qual es construirà el nou viaducte del Quisi, a pocs metres de l’actual pont.

Aquesta actuació suposa instal·lar una nova plataforma pròxima a l’actual viaducte, que se situarà també sobre el Barranc del Quisi, aigües davall de l’existent, amb una alineació obliqua respecte l’anterior pont i amb una longitud de 370 metres. FGV ha licitat aquestes obres per un import d’una mica més de 12 milions d’euros, i ha establit un termini d’execució de 12 mesos.

El Conseller ha especificat que aquest mes finalitza el termini de presentació d’ofertes que permetrà a FGV iniciar el procés de valoració i l’adjudicació definitiva per a posteriorment iniciar les obres.

Arcadi España ha volgut destacar també que l’actuació es durà a terme “atenent el mínim impacte possible sobre el paisatge” i amb la finalitat de garantir un transport públic fonamental com és el del ferrocarril en aquesta zona.

En opinió del conseller, “cal aprofitar el potencial econòmic i turístic però també el paisatgístic que tenen aquestes comarques, com el que té el municipi de Benissa, perquè és fonamental i cal cuidar-lo”. Per això, ha insistit el Conseller, “s’ha pretés que el projecte tinga el mínim impacte paisatgístic”.

Cal recordar que el viaducte del Quisi, construït entre els anys 1913 i 1915, va ser rehabilitat l’any 2019 per FGV amb l’objectiu de possibilitar la circulació dels trens dièsel que actualment presten servei en la Línia 9. Per a completar el procés de modernització de la línia i permetre el pas dels nous trens duals (elèctric-dièsel) incorporats per FGV, s’ha plantejat la construcció d’una variant nova d’aquest centenari viaducte. En aquest sentit el batle, Arturo Poquet, ha remarcat la sensibilitat que s’ha tingut per a mantindre la infraestructura de l’antic viaducte del Quisi, que quan deixe de ser utilitzat pel ferrocarril, es reconvertirà en una via verda.

Pel seu interés hem reproduït aquesta notícia apareguda el 4 de maig de 2021 a la web de Ràdio Litoral.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?