General

L’Associació protectora d’animals Bèrnia-Benissa denuncia un veí de Lliber

L’associació protectora d’animals Bèrnia-Benissa ha posat en coneixement del Seprona que un veí de Llíber, que és propietari d’una finca a la partida Mequinensa, té els animals abandonats i, de fet, corren seriós risc de morir de fam i consumits pels paràsits. Membres d’aquesta associació han acudit algunes vegades a la finca i fins i tot han fotografiat els gossos, cavalls, ovelles i un porc que, a cada dia que passa, estan més flacs i descurats.

A més, aquesta setmana van aconseguir rescatar un pastor alemany que estava exsangüe i infestat de puces i caparres. L’animal, d’uns quatre anys, agonitzava per l’atac massiu dels paràsits. En una clínica veterinària de Benissa se li va aplicar l’eutanàsia perquè el gos estava patint molt i era impossible salvar-lo.

La protectora d’animals no vol que amb la resta d’animals ocórrega el mateix. Per aquest motiu aquesta setmana acudira primer al quarter de la Guàrdia Civil de Benissa i després al de Xaló a denunciar per maltractament d’animals aquest veí de Llíber. Els agents, no obstant això, van indicar que els fets s’havien de posar en coneixement del Seprona. La protectora també ha traslladat aquest cas d’abandó d’animals al batle de Llíber, Juan Bautista Reus, que, de moment, no ha pres cap mesura.

Aquesta finca de Mequinensa va ser en el passat un paradís per als animals. La dona i les filles de l’actual propietari mantenien molt cuidats els cavalls, gossos i ovelles. No obstant això, açò va canvar quan es va fer càrrec de la finca l’actual amo, que és un resident alemany. La situació es fa una mica més angoixant cada dia. Els cavalls estan desnodrits i sense forces i els gossos, infestats de puces i caparres. Fa poc van nàixer cadells i ja estan plens de paràsits.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?