General

L’ajuntament convocarà un ple per a revisar el pacte amb el fill de l’exrecaptador d’aigües

Tots els grups polítics de Benissa van aprovar per unanimitat en el ple del passat dimarts per la nit una moció presentada pel PSOE i segons la qual l’ajuntament convocarà pròximament un ple extraordinari. Una sessió que té com a objectiu que “assistisca l’advocat del consistori en l’assumpte penal perquè explique i lliure a tots els membres del ple l’acord signat amb el fill del recaptador”. El document que va llegir el portaveu socialista, Vicent Cabrera, es refereix d’una banda a l’escrit d’acusació del Fiscal que Levante d’Alacant va publicar dissabte passat pel qual demana fins a 7 anys de presó per al fill de l’exfuncionari, que va defraudar més d’un milió d’euros, en considerar provat que el fill es va emportar uns 110.000 euros d’aquesta quantitat; “de comú acord” amb son pare, a més.

En segon lloc, Cabrera va fer esment en la moció a l’acord que va aprovar en solitari l’equip de govern del PP a l’octubre de 2005 i pel qual la família de l’exrecaptador resoldria el deute amb l’Ajuntament de Benissa amb el pagament de 240.000 euros, és a dir, el 25% del total defraudat.

Malgrat l’acord dels grups també hi va haver brega -habitual per altra banda- entre el batle, Juan Bautista Roselló, i el portaveu de la coalició Ciutadans de Benissa (CIBE)-Bloc, Isidor Mollà. El cap del Partit Popular va acusar a l’independent de ser el responsable del deute i va asseverar que “jo no em crec que durant quatre anys no s’adonara que s’estava furtant diners”. Mollà, que era batle quan van succeir els fets (entre 1993 i 1997) va arremetre contra Roselló afirmant que “és vosté un mentider” i el va convidar a que “recupere tot el deute”. El batle popular va replicar que “jo almenys he aconseguit alguna cosa perquè vosté no va fer res”.

Un any

Per altra banda, el regidor del CIBE-Bloc, Xavi Tro, va instar durant el ple a les regidores de la Dona, Maria Llopis, i de Serveis Socials, M. Ángeles Crespo, a dimitir del seu càrrec “perquè fa un any que van aprovar una moció per la qual es comprometien a redactar un protocol municipal contra la violència de gènere i no han fet res”. La popular Crespo va contraatacar al nacionalista Tro amb una descripció de jornades que des de l’ajuntament s’han promogut precisament per a fomentar la lluita contra la violència domèstica. No obstant això, el regidor del CIBE-Bloc va defensar que “vostés van acordar fer el protocol i han passat 12 mesos sense fer res”.

Per cert que amb motiu de la celebració el dia 25 de novembre del Dia internacional contra la violència de gènere la Seu Universitària de Benissa ha organitzat l’exposició d’escultura i fotografia “A cor obert” de Paz Díe Dean.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?