Cultura

Nomenen Salvador Soria fill adoptiu de Benissa

Divendres passat va tenir lloc l’acte de nomenament com a fill adoptiu de Benissa al Sr. Salvador Soria Zapater, per ser un dels artistes més importants de la plàstica valenciana contemporània i haver triat el nostre municipi per viure.

Salvador Soria Zapater va néixer a València el 1915. Acadèmic de número de l’Acadèmia de belles arts de San Carlos de València, en el seu extens currículum vitae professional i artístic compta amb nombrosos premis i guardons, tant nacionals com internacionals, i la seua obra s’exposa en les més prestigioses sales i col·leccions, públiques i privades, del món. Després de tornar a Espanya després de l’exili i de viatjar per tota Europa exposant els seus treballs, en 1969 s’estableix a Benissa, a la Partida Benimarraig, en una casa enfront la mar, on disposa d’una estudi en què passa la major part del seu temps treballant en la creació de les seues obres.

Durant l’acte, que es va desenvolupar en el saló d’actes de la seu universitària, el batle, Juan Bta. Roselló, li va lliurar el corresponent diploma i li va imposar la insígnia de fill adoptiu de Benissa. També li van dedicar unes paraules la seua filla, Martine Soria i la seua dona, Arlette Roldes, a més de l’escriptor local Bernat Capó i l’artista Ramón Pérez Carrió, gran amic de l’homenatjat.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?