General

L’ajuntament anima els veïns a al·legar contra el projecte de l’accés de l’AP-7 de Calp

Pel seu interés reproduïm aquest article aparegut al diari LAS PROVINCIAS el 30 de desembre de 2006 i escrit pels periodistes Elena Cívico i Juan Nieto:

El batle de Benissa, Juan Bautista Roselló, va reunir ahir a la Junta de portaveus per a tractar el tema del polèmic avantprojecte que Foment ha aprovat provisionalment per a fer l’enllaç directe de Calp amb l’AP-7.

Els polítics van decidir exposar les propostes per a aquest projecte en les oficines d’Urbanisme municipals perquè els afectats puguen presentar al·legacions. A més, també el PP, el PSPV i el PSI –el CIBE-Bloc no hi va assistir– van acordar rebutjar el document en un ple extraordinari que se celebrarà l’11 de gener.

Roselló va explicar que en la reunió de portaveus tots van coincidir a dir que “l’ajuntament ha de posar a disposició dels veïns l’avantprojecte perquè comproven si els afecta” ja que el termini s’acaba el 26 de gener i les zones que inclou la proposta de Foment ocupen bona part del terme municipal, de fet són les partides del Fantaixat, L’Alfama, Benimarraig, Albinyent, Lleus, La Ràpita i Tros del Ferrandet.

El batle va avançar la data del ple extraordinari que es farà l’11 de gener amb la intenció d’aprovar el rebuig a les tres alternatives, que configuren l’avantprojecte.

En elles s’inclou la D-2, que va ser la triada pel Ministeri de Foment com a “idònia” i que suposa la construcció d’un vial paral·lel a la N-332 que uneix Benissa i Calp, una proposta “inacceptable per l’agressió mediambiental i econòmica que suposa per al poble”, va insistir el batle.

Els representants dels grups polítics municipals van subscriure, segons va comentar Roselló, la proposta d’ajuntament que pretén “la millora de l’actual traçat del vial entre Benissa i Calp” i que també es presentarà al ple de gener.

Crítiques

Una de les qüestions criticades pel batle va ser la falta de coordinació entre els grups locals del PSPV de Benissa i Calp i el Ministeri de Foment i així evitar que “aquesta proposta s’accepte”. Ara, segons va manifestar Roselló, “Benissa té una càrrega importantíssima de la qual s’ha de desfer”, va concloure.

Per al CIBE-Bloc la realitat supera en molts casos la ficció. El regidor de la coalició independent-nacionalista, Xavi Tro, és “inacceptable la proposta de Foment ja que destrueix per complet el territori i el paisatge benisser”.

El regidor va dir que “mentre que el batle seguisca amb la intenció de paralitzar el projecte, tindrà tot el suport del nostre grup polític”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?