General

L’acte d’agermanament entre Benissa i Puigcerdà tindrà lloc el divendres a Fitur

Els regidors Xavi Estupiñà i Xavi Tro amb les autoritats de Puigcerdà
Els regidors amb les autoritats de Puigcerdà

Aquest divendres 21 de gener, en el marc de la Fira Internacional de Turisme (Fitur), els municipis de Benissa i Puigcerdà formalitzaran l’acte d’agermanament mitjançant la signatura d’un conveni, en el qual es recull la decisió de mantindre les relacions d’amistat, unió i germanor per a aconseguir els objectius de col·laboració, intercanvi i participació social, esportiva, empresarial, econòmica i turística.

En l’acte protocol·lari estaran presents els batles, Juan Bautista Roselló (Benissa) i Joan Planellas Casasayas (Puigcerdà), que rubricaran el document a la sala de premsa de la Costa Blanca el divendres 21 de gener cap a les 13.00h.

Cal destacar que Benissa i Puigcerdà són dues localitats amb característiques comunes, en les quals existeixen col·lectius locals de caràcter cultural, social, esportiu, empresarial i turístic que mostren interés a realitzar activitats conjuntes.

Tirant la vista enrere, cal recordar que l’any 1992 van tindre lloc els primers contactes entre ambdos pobles, realitzant-se al mes de desembre una sèrie d’activitats a Puigcerdà, entre les quals destaca la inauguració del carrer dedicat a la Marina Alta, i al mes de juny de l’any següent, es reben a Benissa nombrosos puigcerdans coincidint amb les festes de Moros i Cristians, sense formalitzar finalment l’agermanament.

Al maig de 2009 es reprèn el contacte amb una visita a Benissa per part dels membres de l’Associació Amics de la Cerdanya de Puigcerdà, i al desembre de 2010, es tornen a celebrar activitats a Puigcerdà amb motiu de la visita d’un grup de benissers, en la qual es fixen les bases per fer oficial l’agermanament.

Oficialment, el 5 d’octubre de 2009, en sessió plenària, s’aprova per unanimitat el Dictamen de la Comissió de Cultura i Benestar Social de l’Ajuntament de Benissa sobre la “Proposta d’Agermanament amb el municipi de Puigcerdà”, així com també ho fa l’Ajuntament de Puigcerdà en data del 23 de novembre 2009, en la Comissió de Govern del mateix dia.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?