General

El ple aprova que Benissa s’agermane amb Puigcerdà

L’Ajuntament de Benissa va aprovar en l’últim ple, per unanimitat, l’acte d’agermanament amb el municipi català del Puigcerdà. D’aquesta manera s’inicien uns tràmits que permetran començar una relació entre les institucions públiques i entitats ciutadanes de tota índole, d’ambdós pobles.

L’agermanament, impulsat per la Regidoria de Cultura, a càrrec de Xavi Tro, pretenia apropar-se a algun municipi de característiques semblants, amb la mateixa diversitat d’entitats, cultura semblant i llengua compartida. Per aquest motiu es va pensar en Puigcerdà, població d’anàlogues característiques i de tradicions culturals semblants.

L’any 1992 es va intentar ja aquest agermanament. Es van realitzar algunes visites als dos municipis però no es va arribar a concretar el tema. El passat mes de maig, l’Associació d’Amics de Cerdanya de Puigcerdà, van visitar Benissa i es van tornar a reprendre les relacions, que en l’últim ple s’han formalitzat ja oficialment.

Segons ha comentat el regidor responsable, Xavi Tro, “des que vaig decidir acceptar les responsabilitats de Cultura, Patrimoni Històric i Nomalització Lingüística de l’Ajuntament, vaig fer pública la meua intenció d’agermanar Benissa amb un poble de característiques semblants i ara s’ha fet possible”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?