General

La VIII Marxa de la Mistela per les valls de la Marina Alta eix aquest dissabte de l’estació de Benissa

Bancal de moscatell
Bancal de moscatell

La huitena Marxa de la Mistela, organitzada cada any per l’Associació Cultural Ferroviària Mascarat, eix dissabte que ve 9 de març de l’estació de Benissa del TRAM Metropolità d’Alacant per recórrer durant 11 quilòmetres algunes de les valls més boniques de la Costa Blanca.

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) col·labora en aquesta iniciativa que s’ha convertit en un clàssic dels amants del senderisme i la natura i possibilita el transport en TRAM a tots els inscrits formalment en l’activitat, des de qualsevol estació fins el punt d’eixida.

La ruta, de dificultat mitjana i recomanada a persones acostumades a caminar diàriament, comença al poble de Benissa. Allí, els participants podran passejar pels seus carrers empedrats, així com visitar les places, el mercat i el mirador de la ciutat, des d’on es pot gaudir d’una espectacular panoràmica de la Costa Blanca.

Seguidament, l’itinerari s’introdueix pels camps, per on comencen a veure’s les primeres vinyes i oliveres centenàries. Una mica més endavant la marxa arriba al Pla de les Vinyes, una vall totalment coberta de ceps per a la realització de misteles. La marxa finalitzarà a Xaló, on es farà una visita al Museu Etnològic, el mercat d’antiguitats i els cellers. Després de finalitzar el dinar en aquesta localitat, un autobús traslladarà els participants de tornada a Alacant cap a les 17.00h.

El punt de trobada per als excursionistes que participen en aquesta marxa és l’estació de Benissa del TRAM, de la qual eixirà l’expedició a les 9.15 del matí.

Punt de trobada a Benissa

L’estació de Benissa forma part de la Línia 9 que connecta Benidorm i Dénia. Per a fer les connexions i transbords necessaris i estar a l’hora prevista al punt de trobada, el grup ha quedat a l’Estació dels Estels a les 6.50h per a agafar el tren de la Línia 1 fins a Benidorm a les 7.10h, per a posteriorment fer un transbord amb la Línia 9 (Benidorm-Dénia) i arribar a Benissa.

Tots els horaris dels trens i pas per les parades de la xarxa de FGV poden consultar-se en la web www.fgvalicante.com o al telèfon d’atenció al client 900 72 04 72.

Els interessats a participar han de contactar prèviament amb l’Associació Cultural Ferroviària Mascarat, mitjançant la web www.mascarat.es.

Pel seu interés hem reproduït aquesta notícia apareguda al diari digital ELPERIODIC.COM el 7 de març de 2013.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?