General

La Societat Lírica i Musical de Benissa, La Coral Benissenca i l’Associació de Moros i Cristians de Benissa proposen Miguel Giner Ribes (“Miguel El Barber”) fill predilecte de Benissa

Miguel "El Barber"
Miguel “El Barber”

La Societat Lírica i Musical de Benissa, la Coral Benissenca i l’Associació de Moros i Cristians de Benissa han redactat conjuntament una proposició en què demanen a l’Ajuntament el nomenament de “Miquel el barber” com a Fill predilecte de Benissa. Aquesta petició es fonamenta en tot l’arxiu audiovisual realitzat i difós per Miguel Giner Ribes al llarg dels últims quaranta anys. Les entitats posen en valor que aquesta tasca ha estat desinteressada i, tot i que Miguel Giner l’ha duta a terme en qualitat d’aficionat, el valor que té aquesta mateixa per a la societat benissera és incalculable. Així mateix, les associacions agraeixen als seus familiars la creació dels perfils digitals que han facilitat tota la difusió de l’arxiu en els últims anys.

Les tres associacions coincideixen en el fet que persones com Miguel Giner Ribes mereixen tots els honors ja que, de manera generosa, contribueixen al sentiment de pertinença i reconeixement de la cultura i història pròpies de Benissa. “Per a mi és un goig poder veure i escoltar el concert de les Festes del Corpus del Convent de l’any 93, per exemple, quan jo encara no havia complit un any i copsar quin tipus d’obres es treballaven a la banda. Això, clarament, és gràcies a ell.”, manifesta Núria Ivars Bertomeu, presidenta de la Societat Lírica i Musical de Benissa.

Pel que fa a la Coral Benissenca, el seu president, Xavi Estupiñà declara: “des de l’any 1987 que vaig començar a cantar amb la Coral, recorde vore Miguel amb la seua càmera gravant els nostres concerts i deixant en la memòria molts dels moments de la nostra coral i, sobretot, molts dels membres que han passat per la nostra associació. Per això pense que Miguel ha sigut part de la nostra coral i mereix que el nomenen Fill Predilecte del nostre municipi”.

Juan Miguel Ortolà Ferrer, president de l’Associació de Moros i Cristians de Benissa afegeix: “és indubtable que gràcies a Miquel podem veure entrades de Moros i Cristians de Benissa de fa 40 anys o, fins i tot, actes que han desaparegut com les enyorades entraetes nocturnes o les desfilades humorístiques.”

A través de les imatges recopilades per “Miquel el barber” qualsevol persona pot conéixer i recordar moments històrics del poble, però també personatges coneguts, com és el cas de Pere Bigot, amb qui la gent més jove no va arribar a conviure, però sí que poden identificar el seu caràcter gràcies als vídeos del canal de Youtube “Les joies de Benissa”. De la mateixa manera, tota mena d’esdeveniments festers i culturals han quedat enregistrats i les persones que van ser coetànies als mateixos els poden reviure, perquè van formar part de la seua vida.

Les entitats promotores estan convençudes que representen un sentiment generalitzat en el poble de Benissa i, per tant, conviden altres associacions que compartisquen aquesta consideració perquè se sumen a la proposta per mitjà de la comunicació a l’Ajuntament de la voluntat de ser adherits a la moció presentada abans del plenari de novembre.

Les tres associacions aprofiten per a agrair públicament a Miguel Giner Ribes tota la seua dedicació en benefici del seu poble i de la seua gent.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?