General

La parcel·la del cementeri vell es convertirà en el Jardí de l’eternitat

Sobre el terreny en què encara resisteix amb prou feines l’antic cementeri es construirà un parc públic de caràcter funerari que durà el nom de “El jardí de l’eternitat”. El batle, Juan Bautista Roselló, va presentar ahir durant la seua compareixença l’avantprojecte que de moment no té ni pressupost ni data per a la seua execució.

La iniciativa té com a objectiu, en paraules del batle, “la conservació de tot l’arbrat perquè hi ha uns xiprers històrics” i també “la restauració del panteó Piera-Torres que està situat al centre de l’espai i servirà d’ossera per a tots les restes que es puguen identificar”. Un monument construït íntegrament de marbre i que pertany a unes de les famílies històricament més poderoses de la localitat. Així mateix, “El jardí de l’eternitat” contempla la construcció d’un espai en què s’exposaran “les creus i les làpides que existeixen al cementeri” amb la finalitat de gaudir amb el que es coneix com a “art fúnebre”.

Finalment, el batle va concretar que “el jardí estarà obert a tot el món i també es farà una zona de jocs infantils”. Una actuació municipal que, en definitiva, cerca que “es recorde el cementeri però sense estar en el cementeri”, va concloure el batle.

La construcció del Jardí municipal de l’eternitat està al marge de la polèmica suscitada entorn de l’aparició de restes humanes en el solar contigu. Aquesta parcel·la, de més de 700 metres, formava part de l’antic cementeri i és fruit de la reparcel·lació del PAI del sector aprovat pel gener de 1999. Tota la zona del cementeri es va dividir en tres parcel·les i dues d’elles han estat adjudicades a particulars, com a conseqüència de permutes. En una s’ha construït el controvertit tanatori, en boca també dels veïns del lloc perquè ofereix serveis de crematori a pesar que no té llicència. L’altre solar és on han aparegut les restes i s’està condicionant per a construir una nau industrial.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?