General

La nova comissaria de Dénia “desapareix” dels pressupostos de l’Estat i la N-332 entre Benissa i Ondara rep…5.000 euros

Herick Campos,   Vicent Grimalt i Toni Vaquer presenten els pressupostos generals de l'Estat 2016 per a la Marina Alta
Herick Campos, Vicent Grimalt i Toni Vaquer presenten els pressupostos generals de l’Estat 2016 per a la Marina Alta

Els pressupostos generals de l’Estat per a 2016 que ha dissenyat el govern de Mariano Rajoy continuen acumulant males notícies per a la Marina Alta. A la ja coneguda garrotada per al Tren de la Costa, que ha d’unir la comarca amb València i Alacant i que només rebrà 147.000 euros d’un cost total de 955 milions, s’uneix ara que del document han desaparegut els 800.000 euros que havien d’invertir-se en la construcció d’una nova comissaria a Dénia.

El PSOE ha muntat en còlera per açò. El batle, Vicent Grimalt, va recordar que la infraestructura policial va ser anunciada per la seua antecessora en el càrrec, la popular Ana Kringe, pocs mesos abans de les eleccions. I va assegurar que en haver perdut aquests comicis a Dénia, el PP ha deixat d’interessar-se a Madrid per aquest futur edifici. El Govern Central si que contempla la rehabilitació de la casa de carrer Sant Josep, un altre dels projectes promesos per Kringe, si bé amb una partida de 600.000 euros, dos-cents mil per davall d’allò previst. Pel que fa al tren, el batle va ironitzar: “només van a finançar-nos la tinta per a redactar el projecte”.

Els socialistes tenen encara més coses que no els han agradat. El diputat nacional, Herick Campos, va exposar que la comarca només rebrà de les arques estatals 3 milions d’euros, uns diners “que no permetran ni començar ni tancar cap infraestructura important”. Els socialistes creuen en canvi que la Marina Alta necessita almenys uns deu milions, pel que han presentat davant Madrid les següents esmenes al document, que haurien de corregir el que segons el seu parer són les deficiències del document de Cristóbal Montoro. A continuació es facilita una comparativa:

OBRA…. PRESSUPOST DEL GOVERN CENTRAL….PROPOSTA DEL PSOE

Variant de Benissa…..1,2 milions…….. 1,5 milions
N332 Benissa-Ondara…….. 5.000 euros…….. 500.000 €
Enllaç Calp AP-7……. 0€……… 500.000 €
Tren de la Costa (Tram Dénia-Oliva-Gandia)…….157.000€…….. 2 milions
Rehabilitació edifici carrer Sant Josep Dénia……. 600.000 €…….. 800.000€
Comissaria de Dénia……. 0€……………. 800.000€
Accessos estació FGV Calp…….1,083 milions …….
Pla litoral Teulada-Moraira………0€…… 200.000€
Canalització i regeneració del Gorgos……. 0€……….600.000€

El secretari general del partit a la Marina Alta, Toni Vaquer, va mostrar la seua perplexitat perquè Madrid només haja dedicat a la millora d’una carretera amb tants perills d’accidents com la N-332 en el tram comprès entre Benissa i Ondara 5.000 euros. Els socialistes calculen que seria necessari invertir en aquesta controvertida via almenys mig milió. Tampoc contempla el document de Montoro els 500.000 euros necessaris per al nou accés de Calp a l’autopista. La veritat és que sí que es dedicarà una quantia més notable, 1,2 milions, a la variant de Benissa, però segons Campos es tracta d’una quantitat encara insuficient per a un projecte d’aquesta envergadura i que a més acumula anys de retards.

Vaquer també va denunciar que en una comarca tan propensa als episodis de gota freda com aquesta no hi ha prevista en rius com el Gorgos o el Girona cap actuació contra les avingudes. Sobre aquest tema, Campos va assenyalar que la Confederació Hidrogràfica del Xúquer va dissenyar un pla contra les inundacions per a la comarca, però que a l’hora de la veritat aquest organisme ministerial no ha invertit “ni un sol euro” en les lleres.

Campos també va advertir que el drama per a la comarca no resideix ja només en el fet que reba pocs diners, sinó que a més les poques partides de les quals disposa no s’executen. Així, va revelar que per als nous accessos a l’estació de FGV a Calp l’any passat es van destinar 700.000 euros que no es van invertir. Enguany hi ha prevists un milió, si bé el PSOE és escèptic sobre el seu destí final.

El diputat també es va referir a un altre projecte oblidat pel PP, el pla litoral de Teulada-Moraira, que tampoc rep ni un cèntim i va trobar a faltar una línia d’ajudes i de recuperació de l’entorn en els territoris afectats pels dos últims grans incendis que han sacsejat la comarca en els últims temps: el del Montgó i el de Pego-Les Valls.

Pel seu interés hem reproduït aquesta notícia apareguda el 31 d’agost de 2015 al diari electrònic LA MARINA PLAZA


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?