General

La Marina Alta s’uneix per a reclamar-li a Foment que reprenga la creació del Tren de la Costa

Comissió d'alcaldes
Comissió d’alcaldes

La unió fa la força. Fins a 22 alcaldes i alcaldesses de la Marina Alta van signar, diumenge passat a Ondara, una carta demanant al Ministeri de Foment que facilite l’informe relatiu a les al·legacions presentades al projecte del Tren de la Costa en 2016.

La signatura d’aquest document per part dels alcaldes i alcaldesses es produeix després d’haver transcendit que el Ministeri de Foment va cursar, amb data d’1 d’agost de 2017, una sol·licitud perquè el Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi ambient elaborara la Declaració d’Impacte Ambiental de l’estudi informatiu de l’esmentat projecte de línia ferroviària. La petició indicada portava adjunt un informe, redactat després de l’anàlisi de les al·legacions presentades al llarg de l’any 2016, fa més d’un any, i que, sense dubte, mereixen, almenys, la deferència de ser contestades en atenció a les nombroses associacions i ciutadans i ciutadanes que les van presentar.

La Xarxa d’Alcaldies de la Marina Alta assenyalen en el seu escrit al Ministeri que els municipis de la comarca van formular les al·legacions pertinents però no s’ha obtingut cap resposta fins al moment. En la seua carta, els alcaldes i alcaldesses pretenen sol·licitar formalment la remissió d’una còpia de l’informe elaborat, a fi de desbloquejar els procediments previs a l’execució del projecte.

Els alcaldes i alcaldesses que donen suport a aquesta petició són els següents: Josep Vicent Vidal Torralba (L’Atzúvia), Vicent Cebolla Seguí (Beniarbeig), Rogelio Taverner Sendra (Benigembla), Abel Cardona Castell (Benissa), Vicente Tomás Estarlich (Castell de Castells), Vicent Grimalt Boronat (Dénia) Magdalena E. Mengual i Morata (Gata de Gorgos), Javier Scotto di Tella Manresa (EATIM de Jesús Pobre), José Juan Reus (Llíber), José Ramiro Pastor (Ondara), Juan Ignacio Cervera Arona (Orba), Máximo Revilla Martínez (Parcent), Sergi Ferrús Peris (Pedreguer), Salvador Sendra i Gasquet (Els Poblets), Josep Rovira Ferrando (El Ràfol d’Almúnia), Joaquín Gavilá Mengual (Sanet i Negrals), Josep Ivars Crespo (Senija), Carlos Linares Bañón, (Teulada), Vicent Javier Ripoll Peretó (Tormos), Josep Basili Salort Bertomeu (El Verger), José Chulvi Español (Xàbia) i Mª Teresa Pérez Conejero (EATIM de la Xara).

Aquesta ha estat la primera mesura que ha pres la comissió que s’ha constituït per tal de dissenyar les accions reivindicatives del tren de la Costa. Una comissió que està formada pels alcaldes de Dénia, Ondara, Jesús Pobre, Pedreguer, Teulada, Benissa i l’alcaldessa de Gata de Gorgos.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?