General

La inauguració de la Placeta dels internacionals tindrà la presència del Secretari Autonòmic de Justícia i d’un altre fill de brigadistes

Placeta de Dora Haut i Hans Kaiser, a Benissa
Placeta de Dora Haut i Hans Kaiser, a Benissa

Ferran Puchades Vila, Secretari Autonòmic de justícia, administració pública, reformes democràtiques i llibertats públiques ha confirmat la seua presència aquest dissabte a l’acte d’inauguració de la Placeta de Dora Haut i Hans Kaiser, brigadistes internacionals que van treballar a l’hospital militar de les Brigades Internacionals a Benissa i van crear un “Hogar del Niño” per a atendre xiquets i xiquetes refugiades.

Un acte inaugural en el qual també estarà present la filla d’aquest matrimoni, Juanita Kaiser (nascuda a Benissa el 1938) i Henri Plomik, un altre fill de brigadista internacional polonès i jueu, i d’una infermera espanyola. De nacionalitat francesa, Henri també va nàixer el 1938, en el seu cas a Dénia i en plena Guerra Civil.

L’acte començarà a l’Ajuntament, on els participants es dirigiran després a l’esmentada Placeta, situada prop del Convent dels Franciscans (un xicotet parc infantil del final del carrer Mossén Fco. Cabrera), amb la qual també es commemorarà el 80 aniversari de l’arribada de les Brigades Internacionals al poble, amb diversos actes organitzats pel Casal Cultural de Benissa.

A més de la inauguració de la Placeta de Dora Haut i Hans Kaiser, les onzenes Setmanes d’Homenatge en commemoració del 80 aniversari de l’arribada dels Internacionals a Benissa –organitzat pel Casal Cultural de Benissa- presenten altres dos esdeveniments. El primer d’aquests serà una conferència a càrrec de Renée Lugschitz: ‘De Viena a Benissa. Solidaritat internacional i compromís antifeixista dels brigadistes Hans i Dora Kaiser’, demà divendres 3 (20.00h) a la Seu Universitària de Benissa. I el diumenge 5 de novembre (12.00h) el cementeri municipal acollirà un mini concert de la Colla de Xirimiters Pere Bigot en honor als Internacionals morts a Benissa.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?