General

Benissa inaugurarà el 4 de novembre la Placeta de Dora Haut i Hans Kaiser, brigadistes Internacionals

Cartell de les Setmanes d'Homenatge a Benissa
Cartell de les Setmanes d’Homenatge a Benissa

Un deute moral i històric amb unes persones que donaren moltíssim a la població de Benissa en uns moments durs. L’Ajuntament va aprovar dedicar una placeta a una parella d’Internacionals, concretament a la Comissió Informativa Municipal Permanent de Cultura i Benestar Social en sessió ordinària el 18 d’octubre de 2016, una proposta aprovada amb el suport unànime de totes les forces polítiques.

Es tracta d’una placeta situada prop del Convent dels Franciscans (un xicotet parc infantil del final del c/ Mossén Fco. Cabrera), amb la que també es commemorarà el 80 aniversari de l’arribada de les Brigades Internacionals al poble. Concretament, el Casal Cultural de Benissa ha proposat la retolació de la plaça amb el nom de Dora Haut i de Hans Kaiser, en homenatge a la seua tasca sanitària i humanitària en aquest municipi, que quedarà inaugurada el pròxim dissabte 4 de novembre.

Ambdós eren de nacionalitat austríaca, estaven casats i van vindre com a voluntaris a Espanya, en febrer del 1937, per a formar part del Servei Sanitari de les Brigades Internacionals. Hans era metge, i Dora infermera. I, entre setembre de 1937 i abril de 1938, van viure a Benissa, i van treballar a l’hospital militar de les Brigades Internacionals. També van prestar ajuda al nostre poble en diverses iniciatives, de les quals cal destacar la creació d’un “Hogar del Niño” per a atendre a xiquets i xiquetes refugiades. I que, així mateix, la seua filla, Juanita Kaiser Quinton, va nàixer a Benissa l’any 1938 i que també assistirà a l’acte.

A més de la inauguració de la Placeta de Dora Haut i Hans Kaiser, les onzenes Setmanes d’Homenatge en commemoració del 80 aniversari de l’arribada dels Internacionals a Benissa –organitzades pel Casal Cultural de Benissa- presenten altres dos esdeveniments. El primer d’aquests serà una conferència a càrrec de Renée Lugschitz: ‘De Viena a Benissa. Solidaritat internacional i compromís antifeixista dels brigadistes Hans i Dora Kaiser’, el divendres 3 (20.00 h) a la Seu Universitària de Benissa. I el diumenge 5 de novembre (12.00 h) el cementeri municipal acollirà un mini concert de la Colla de Xirimiters Pere Bigot en honor als Internacionals morts a Benissa.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?