General

Les VI Setmanes d’Homenatge commemoren el 75é aniversari de les Brigades Internacionals

Tomba dels brigadistes internacionals morts a Benissa al cementeri municipal
Tomba dels brigadistes internacionals a Benissa

El passat cap de setmana el Casal Cultural de Benissa-ACPV va realitzar les VI Setmanes d’Homenatge a Benissa, en un any en el qual se cel·lebra el 75 aniversari de la creació de les Brigades Internacionals.

El divendres 4 de novembre, es va gaudir a la Seu Universitària d’una conferència sobre el servei sanitari de les Brigades Internacionals. Guillem Casañ, el ponent de l’acte, va exposar els motius que van gestar la posada en marxa de tota una xarxa hospitalària i sanitària pròpia de les Brigades Internacionals i les diverses etapes per les quals va passar al llarg de la guerra civil. Es va fer una menció especial a l’hospital internacional de Benicàssim i als centres de convalescència de Benissa, Dénia i Oriola. El ponent va aconseguir apropar la part més humana i personal d’una representació d’aquelles dones i homes, professionals en el camp de la medicina, que van vindre de tot el món a oferir els seus coneixements mèdics, però també la seua salut i joventut, al servei de la República. Cal destacar la immensa tasca de recerca i investigació de Guillem Casañ sobre la sanitat i les Brigades Internacionals.

El diumenge 6 de novembre es va realitzar al cementeri de Benissa el tradicional acte d’ofrena i homenatge als 10 brigadistes internacionals morts i soterrats al nostre poble. L’acte va comptar amb la participació de la Colla de Xirimiters Pere Bigot de Benissa, els quals van representar 5 peces músicals entre les que cal destacar Jarama Valley, la Santa Espina i la Muixeranga. En els parlaments del Casal Cultural de Benissa-ACPV i del representant de la Asociación de Amigos de las Brigadas Internacionales, Pere Moral, es va recordar especialment la tasca sanitària i les condicions duríssimes de treball en la primera línea de front per intentar salvar la vida de tants combatents. També es va fer guardar un minut de silenci per totes aquelles persones de Benissa, dones i homes, que van lluitar per la República i van sofrir per ella.

Des de l’organització es vol concloure recordant que aquest és un acte d’homenatge unitari de totes les forces polítiques de Benissa i que per sisé any compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Benissa.

Podeu trobar fotos de les Semanes d’Homenatge a la següent galeria de flickr.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?