General

La Generalitat Valenciana ordena que no s’administre la segona dosi a aquells que s’han botat l’ordre de vaccinació

Un moment de l'entrevista a Juan Bautista Roselló
Un moment de l’entrevista a Juan Bautista Roselló

La Consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha donat instruccions perquè aquelles persones que es van vaccinar indegudament amb la primera dosi del vaccí de Pfizer, no se’ls administre de moment la segona dosi.

En aquest sentit, Barceló ha cursat una instrucció a la Direcció General de Salut Pública, perquè adopte les mesures necessàries i dicte les instruccions pertinents perquè no s’administre de moment aquesta dosi.

Paral·lelament, Barceló ha sol·licitat al Comité de Bioètica Valencià un informe sobre la procedència o no de completar ara el procés de vaccinació de les persones afectades.

La decisió definitiva es prendrà després de conéixer els plantejaments d’aquest comité, encara que els seus informes no són vinculants.

Com va informar eldiario.es, la Conselleria de Sanitat ha detectat 150 casos de persones vaccinades alienes a les llistes autoritzades del total de 110.197 dosis administrades fins hui.

Fonts de Sanitat van informar que els tècnics estan analitzant en aquests moments cas per cas les causes d’aquestes vaccinacions: “No significa que els 150 casos siguen irregulars, són persones que no estaven en les llistes inicials, però que poden ser igualment sanitaris o persones de risc, o del grup dos, als quals se’ls han posat vaccins sobrants si algú inclòs en els llistats s’ha negat a posar-se-la”.

Fins ara són set els responsables públics valencians els que ja s’ha confirmat que s’han ‘colat’ en el procés de vaccinació, però només han dimitit la regidora de Sanitat de Dénia, Cristina Morera, i el fiscal en cap de Castelló, Jose Luis Cuesta, i en aquest cas, avançat per eldiario.es, s’ha obert una investigació específica per a esclarir les circumstàncies del seu cas, en el qual podria estar implicada la seua dona, sanitària d’un centre de salut.

A més de Morera i Cuesta, s’han colat en el procés de vaccinació els batles socialistes de Rafelbunyol, Fran López, El Verger, Ximo Coll, i Els Poblets, Carolina Vives, a més del batle del PP de La Nucia, Bernabé Cano, el regidor popular d’Oriola, José Galiano, i Juan Baustista Roselló, diputat provincial d’Alacant també del PP encarregat del centre de salut mental de la corporació i el batle del PP de Villahermosa del Río, Luis Rubio.

Pel seu interés hem reproduït aquesta notícia apareguda el 28 de gener de 2021 a eldiario.es


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?