General

La comarca exhibeix la seua vena reivindicativa

Els batles signen la sol·licitud sobre la planta de transferències del fem de La Xara
Els batles signen la sol·licitud

Els batles de la Marina Alta van de la mà. I, si escau, fins i tot del braç. Si la passada setmana els batles  ja es van fotografiar junts per demostrar el seu rebuig a les prospeccions petrolieres al Golf de València, ahir van repetir la foto reivindicativa.

Com ja va avançar Levante-EMV, els batles han enviat a la consellera d’Infraestructures, Isabel Bonig, un escrit per a reclamar-li que els cedisca gratuïtament la planta de transferències de fem de la Xara. L’eixida de Vaersa, que és una empresa de la Generalitat Valenciana, de la societat de Reciclatge Marina Alta, obliga als ajuntaments a prendre el comandament. Però no a qualsevol preu. En l’escrit, avisen a la consellera que no van a deixar que Vaersa s’enduga els 1,5 milions del fons de reserva. Els batles apel·len a la “lleialtat institucional” del Consell i recorden que la planta de transferències està, després de 17 anys de funcionament, més que amortitzada.

L’escrit el signen tots els batles, fins i tot els pesos pesats del PP a la comarca. En la fotografia, apareixen el batle de Benissa, Juan Bautista Roselló, que és diputat provincial; la batllessa de Dénia, la també popular Ana Kringe, i el batle de Teulada, Antoni Joan Bertomeu. No està el batle d’Ondara, Ximo Ferrando, que igualment té acta de diputat provincial, però perquè va arribar tard a la foto. Sí que va signar l’escrit.

Batles socialistes

L’altre diputat que ix a la instantània és el socialista José Chulvi (batle de Xàbia). Altres batles del PSPV que participen de la bona ona comarcal són els de Pego, Enrique Moll, i la de Pedreguer, Dora Martí.

Les dos fotografies reivindicatives de l’última setmana no són casualitat. Els batles han aparcat les picabaralles polítiques i se’ls veu més disposats que mai a fer comarca. El mateix dóna que calga plantar-li cara al Govern per les prospeccions que al Consell per esborrar-se (i voler endur-se els estalvis) de l’entitat que gestiona el fem.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?