General

Foment no salva del pla d’ajust la variant de Benissa

El ministre de Foment José Blanco
El ministre de Foment José Blanco

El Ministre de Foment, José Blanco, compareixia recentment en la Comissió de Foment del Congrés dels Diputats per especificar quines obres se salven de les retallades que patiran els comptes públics en els propers mesos. Finalment, el departament que dirigeix José Blanco salva deu actuacions al País Valencià, huit en matèria de carreteres i dues en ferrocarrils.

Entre les 49 actuacions reprogramades que milloraran la seua inversió en 2011 es troben els treballs en l’A-7 a les províncies de Granada, Alacant i València; les obres en l’A-33 entre les localitats de Cieza (Múrcia) i la Font de la Figuera (Alacant); obres en l’Autovia V-21 (entre les quals destaca el seu tercer carril com a primera fase a l’Accés Nord al port de València); els treballs en la N-332, entre els quals destaquen la Via entre Parc Torrevella i Guardamar del Segura; la duplicació entre Gandia i Xeresa i la duplicació de la Variant de Benidorm; obres en la N-340 a les províncies de Tarragona, Barcelona i Castelló (sobretot la variant entre Benicarló i Vinaròs); i la Ronda Sud d’Elx.

A això cal sumar dues actuacions en matèria ferroviària a la província d’Alacant, que comptaran amb participació pública i privada. Una d’elles serà l’accés ferroviari a l’aeroport d’Alacant, mentre que l’altra són els treballs de construcció d’instal·lacions en la Línia d’Alta Velocitat entre Albacente, La Encina i Alacant.

Les reaccions a aquest anunci no es van fer esperar. Des del govern Valencià, el conseller d’Infraestructures i Transports, Mario Flores, va demanar al Ministre de Foment una “reunió urgent” amb Blanco on “justifique i aclarisca els dubtes referents a les infraestructures que afecten el País Valencià”. Així mateix, el conseller exigia terminis d’execució més concrets i espera poder incloure les actuacions que Foment ha exclòs en aquesta nova reprogramació.

Flores sol·licitava al Govern Central que aclarisca les raons per les quals “discrimina” a Castelló en l’arribada de l’AVE ja que no ho contempla en el nou reajustament. A més, la inclusió de l’AVE a Alacant en la fórmula de finançament mitjançant la participació pública i privada “posa en perill l’arribada de l’AVE a Alacant en el termini establert”, segons Infraestructures. En aquest sentit, el conseller va recordar que l’AVE a les tres províncies del País Valencià hauria de ser prioritari per al Govern Central perquè “és el tren d’alta velocitat més rendible dels quals s’han projectat i construït” i “no entenem per què Castelló es queda sense AVE, posant també en perill l’execució del Corredor Mediterrani”.

D’altra banda, el titular d’Infraestructures assenyalava que malgrat seguir executant huit actuacions del Protocol de Carreteres, segueixen pendents cinc actuacions viàries imprescindibles per al País Valencià. Obres tan importants com el tercer carril entre Bunyol i València, la Variant de Cullera, el desdoblament de la N-332 entre Sueca i Sollana, l’accés sud al port de Gandia i la variant de Benissa “es quedaran estancades”.

Pel seu interés hem reproduït aquesta notícia apareguda a la web veintepies.com el 30 d’agost de 2010.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?