General

Benissa exigirà a Foment que reprenga la variant

Les obres de la variant de Benissa paralitzades
Les obres de la variant de Benissa paralitzades

La Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Benissa ha decidit per unanimitat sol·licitar una reunió amb el ministre de Foment, José Blanco. El govern de Benissa vol evitar així la inclusió de les obres de la variant paralitzada en el grup de projectes que quedaran afectats per les retallades que pensa aplicar el Govern Central per fer front a la crisi econòmica.

Així ho va confirmar el batle del poble, Juan Bautista Roselló. En la reunió celebrada a última hora del matí del dilluns, el batle va traslladar als portaveus de tots els grups polítics amb representació municipal la resposta que fa uns dies va obtindre a Madrid de la Secretària Estatal d’Infraestructures, Inmaculada Rodríguez Piñeiro.

Roselló, va dir haver transmés la preocupació del municipi sobre la possibilitat que aquesta important infraestructura quede paralitzada dos anys més, amb tots els perills i problemes que això implica per als veïns de la localitat.

Segons va avançar el batle, la decisió sobre les infraestructures que patiran la retallada de Foment encara no està clara, i no serà fins al mes de setembre quan es concretaran els projectes que quedaran suspesos. Per això, va insistir Roselló, és important emprendre accions el més aviat possible.

Mentrestant, el comptador que es va instal·lar a la plaça del Rector Salvador Fuster, marca ja el número 50. Són 50 dies que han transcorregut des de la manifestació que amb el lema “Demanem la variant ja, sense més demores” va traure al carrer a la ciutadania de Benissa el passat mes de juny. I des d’aleshoress, segueixen sense reprendre’s les obres de la variant.

Però la població de Benissa va dir el batle, no va a quedar-se de braços plegats. Aquestes obres, va remarcar el batle, són molt importants i més ara que ja estan iniciades.

Roselló va assegurar que Rodríguez Piñeiro és coneixedora de la problemàtica que pateix Benisssa, i la secretària Estatal d’Infraestructures, li ha assegurat al batle que estarà “sobre aquest tema”, va indicar el propi Roselló.

El mes de Setembre és el mes clau, ja que és quan el Ministeri prendrà una decisió sobre els projectes i actuacions que es quedaran retardats com a mesura anticrisi.

A més, al setembre també, va recordar el batle, és el moment en el qual es decideixen els pressupostos generals de l’Estat, per això va reiterar, és important entrevistar-se abans amb José Blanco. L’objectiu de l’Ajuntament de Benissa és que les obres de la variant es tornen a licitar el més aviat possible, perquè siguen adjudicades en aquest 2010 i es reprenguen l’any que ve sense més demores.

Com va ocórrer en la manifestació de juny, a la crida de l’Ajuntament de Benissa en pro de la variant també es van sumar els representants d’ajuntaments de diferents municipis de la comarca, com Calp, Xaló, Teulada, Senija o Dénia, a més de mancomunitats com la de la Vall de Pop.

En aquesta manifestació que va reunir 400 veïns, Roselló va agrair el suport dels pobles de la comarca, i va recordar que el problema, encara que el pateix més intensament Benissa i els benissers, afecta a tots els ciutadans de la comarca en general.

Les Corts van aprovar exigir a Foment que allibere el peatge de l’AP7 entre Benissa, Altea i Dénia mentre no acaben la variant.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?