General

Emotiu homenatge a les 7 joves benisseres mortes en 1860

El rector Domingo Sabater i la regidora de la Dona, Maria Llopis durant l'homentage a les joves benisseres fet al cementeri municipal.
El rector i la regidora durant l'homenatge

Aquest matí, en el dia de la celebració del Dia de la Dona Treballadora, s’ha celebrat a Benissa un dels actes més emotius de la programació del Mes de la Dona. Dins de les activitats commemoratives que ha preparat la Regidoria de la Dona, es va reservar aquest dia de la dona per homenatjar set joves benisseres llauradores que van morir en un dia de treball.

Maria i Magdalena Font Fuertes, María Font Crespo, Vicenta i Pepita Ivars Bertomeu, Caterina Ribes Espasa i Pepita Femenina Oliver, totes joves benisseres en edats compreses entre quinze i vint-i-cinc anys, van morir sepultades a causa de la solsida d’un marge al mes d’abril de 1860 segons informe del Cronista oficial de la vila.

La regidora de la Dona Maria Llopis ha volgut recuperar de l’oblit aquesta tragèdia amb un emotiu acte d’homenatge anomenat “Set roses d’un maig antic” en memòria d’aquestes set joves.

La cita ha tingut lloc al cementeri municipal a les 12.00. El rector ha pronunciat unes paraules i beneït les ferramentes que s’han col·locat en una simbòlica urna per la regidora de la Dona, que s’ha dipositat en un nínxol municipal de l’ossera amb una làpida commemorativa perquè la tragèdia d’aquestes joves dones perdure en el temps i en el record del poble de Benissa.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?