General

Benissa presenta el programa de “Març, mes de la dona”

Maria Llopis i Encarna Ivars presenten el programa de "Març, mes de la dona" de 2011
Maria Llopis i Encarna Ivars

Aquesta setmana s’ha presentat la programació que s’ha preparat per a celebrar el “Dia Internacional de la Dona”, i que en el cas de Benissa, comprendrà diferents activitats al llarg del mes de març. La regidora de la Dona, Maria Llopis i la presidenta de l’Associació de Mestresses de casa, Encarna Ivars, han explicat en què consistiran cadascuna de les activitats, que enguany, destaquen per la seua varietat i interés.

La programació començarà amb l’exposició “Cap Igual”, de les alumnes del Taller de Porcellana i Tèxtil aplicada a la joieria, i l’exposició dels cartells presentats a el “Concurs de Cartells anunciadors del Mes de la Dona”, el dia 5 de març a les 19.30 al Casal dels Joves.

El dilluns 7 de març a les 20.00 tindrà lloc la cloenda del curs de danses valencianes que s’ha fet a la Seu de la Mestresses de casa. També les mestresses de casa celebraran el seu dia local el 8 de març, Dia Internacional de la Dona Treballadora, amb una missa i un menjar. Eixe mateix dia, al cementeri, a les 12.00, tindrà lloc un homenatge a 7 dones benisseres que van morir treballant al camp en 1860. A més, el dilluns 22 de març a partir de les 17.30 li tocarà el torn al tast gastronòmic que cada any organitzen les mestresses de casa i que en aquesta ocasió serà de “derivats de l’ou”.

El divendres dia 11 de març, a les 20.00, a la Seu Universitària, tindrà lloc la presentació del llibre “Porqué las italianas son tan fascinantes”, de l’autora Marta Copeiro i el dissabte dia 12 de març, a les 00.00h, als Baixos del Centre Social Bèrnia, la cantautora Marta Tchai oferirà un concert a benefici de les filaes capitanes: Conqueridores i Bereberes.

S’han programat alguns tallers, un titulat “Guió de vida, la Fotobiografia”, a càrrec del terapeuta local Juanvi Capó. Es desenvoluparà els dimecres 9, 16, 23 i 30 de març, de 18.00 a 20.00 en la Seu Universitària. Un altre taller s’anomenarà “Automaquillatge”, realitzat per Reme Ivars, en la Seu de les mestresses de casa, el divendres 18 de març, de 16.00 a 20.00.

Una de les novetats més interessants d’enguany és el viatge organitzat per visitar la falles a València. L’excursió s’efectuarà el dimecres 16 de març i serà necessari inscriure’s.

També hi haurà cinema en la Seu Universitària. La pel·lícula “Margot y la boda” es projectarà el dia 10 de març a les 22.00. I el dia 18 de març a les 22.30, al Centre Cultural, li tocarà el torn a l’obra teatral “Pájaros Azules” a càrrec de “Braman Teatre”.

Una de les activitats més esperades serà el sopar d’agermanament que s’ha preparat per al dia 25 de març al Centre d’Art Taller d’Ivars, i que cada any aglutina centenars de dones.

I com a cloenda, el dijous 31 de març, se celebrarà una jornada titulada “Productes Agroalimentaris de la Comunitat Valenciana”, a la qual assistirà la Consellera d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Sra. Maritina Hernández. Serà en la Seu Universitària, d’11.15 a 13.30h.

La gent interessada pot descarregar-se a Infobenissa, en la secció La Cambra, el programa complet en pdf.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?