General

Els voluntaris recolzaran els malalts de càncer a l’hospital

El grup de huit dones voluntàries de Benissa
El grup de huit dones voluntàries de Benissa

Homes i dones que dedicaran gran part del seu dia a dia a acompanyar els familiars i malalts de càncer oferint-los, a més, suport moral a l’Hospital de Dénia. Ells no busquen una recompensa econòmica es conformen amb saber que estan ajudant aquestes persones que travessen mals moments a causa d’aquesta xacra social.

Un total de 20 voluntaris que s’estan preparant arribats de diferents pobles de la comarca com són Benissa, Xàbia, Ondara i Dénia.

En el cas de Benissa són vuit dones, entre elles, la presidenta de la Junta Local de l’Associació Espanyola Contra el Càncer, Maria Cabrera, i la regidora de Sanitat, Gloria Ivars que, juntament amb les altres companyes de l’associació, se senten il·lusionades de veure com un dels seus somnis, portar aquest voluntariat a l’hospital, es farà realitat.

Molt ràpid en la planta d’oncologia s’uniran a metges i infermers, Maria, Gloria, Pepa, Ana Maria, Vera, Sabrina, Pascuala i Marisa. Elles i els altres voluntaris acudiran, per torns, tots els dies a l’hospital. De dilluns a divendres acompanyaran els pacients malalts de càncer i rellevaran els seus familiars per donar-los un respir en les llargues estades a la clínica. Sense interposar-se al treball del personal sanitari i coordinats per la psicòloga els faran la vida més fàcil.

Una pràctica que ja s’està duent a terme amb èxit en altres hospitals i que, per fi, arribarà molt ràpid a la Marina Alta gràcies a aquests voluntaris que amb el seu temps i preparació es convertiran en un suport fonamental dels malalts de càncer.

Cal ressenyar que es va signar un conveni de col·laboració el 15 de febrer entre la Junta Provincial d’Alacant de l’Associació Espanyola Contra el Càncer i Marina Salut per posar en funcionament el servei de Psicologia que hi havia a l’antic Hospital de la Pedrera. Un fet pel qual han lluitat des de la junta benissera juntament amb la de Dénia i amb el qual la psicòloga de l’Associació, María Valiente, atén els pacients d’oncologia i els seus familiars els dimarts, dimecres i dijous en horari de 15.00 a 22.00.

Des de la seu local de l’Associació de Benissa s’anima els interessats a participar ja que “encara poden formar-se i ajudar a qui més ho necessita”. Tan sols han de demanar informació a la seu del carrer Hort de Bordes o a la pàgina web www.aeccbenissa.org.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?