General

Els treballadors de l’Ajuntament es concentren contra les retallades del seu sou

Els treballadors davant l'Ajuntament de Benissa
Els treballadors davant l’Ajuntament de Benissa

Una trentena de treballadors de l’Ajuntament de Benissa s’ha concentrat hui entre les 10.00h i les 10.30h davant les portes de l’ajuntament per a mostrar el seu rebuig per la supressió de la paga extra de Nadal, la qual cosa suposa una reducció de facto del 7% del seu salari anual. Aquesta concentració forma part d’una convocatòria de caràcter estatal, convocada pels diferents sindicats.

La reducció del sou, presentada per Mariano Rajoy el dimecres i que aprovarà hui el Consell de Ministres, s’afegeix a la reducció del 5% de mitjana que va aplicar el 2010 l’anterior govern de José Luís Rodríguez Zapatero, sense oblidar que des d’aleshores el sou dels funcionaris ha quedat congelat en no tindre en compte la inflació, amb la conseqüent pèrdua de poder adquisitiu.

En la concentració de Benissa, el representant de CCOO, Miquel Crespo, ha volgut destacar que aquesta crisi no l’han creada els treballadors públics sinó el sistema financer i que és injust que les retallades les patisquen els primers, mentre que no hi ha cap banquer empresonat per les seues decisions. Crespo ha comentat, a més, que la supressió de part del sou dels funcionaris afectarà negativament a la resta de la societat, donat que es reduirà el consum i això acabarà afectant el xicotet comerç.

Des de tots els sindicats de la corporació local animen a seguir les mobilitzacions per dignitat pròpia i per defensar els drets del col·lectiu de treballadors públics. Miquel Crespo ha dit: “A l’última vaga general molta gent no va participar per no perdre un dia de sou. Ara, sense haver fet una vaga, se’ns imposa un retall molt més dur. Cal defensar els nostres drets per perdre menys”.

Des de les organitzacions sindicals de l’Ajuntament conviden a tots els treballadors a assistir a la reunió que tindrà lloc el dimecres que ve, 18 de juliol, a les 13.30h en la sala d’actes del Centre Cultural per a explicar detalladament les retallades i animar a la gent a participar en les mobilitzacions de l’endemà dijous que tindran lloc a les principals capitals de província.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?