General

Els sindicats de l’Ajuntament de Benissa rebutgen els nous canvis que afecten la promoció interna dels treballadors

Placa de l'Ajuntament de Benissa (flickr de dmtgspain1)
Placa de l’Ajuntament de Benissa (flickr de dmtgspain1)

Els sindicats SPPLB-CV, UGT i CCOO a l’Ajuntament de Benissa han emés el següent comunicat que reproduïm:

Els sindicats signants del present comunicat, denuncien públicament l’actitud de l’equip de govern de l’Ajuntament de Benissa format per PP i PSD.

Primer – El passat dia 30 de maig la TAULA GENERAL DE NEGOCIACIÓ va rebutjar per unanimitat, amb els vots de tots els sindicats i dels partits de l’oposició, la proposta d’alcaldia per a modificar les bases genèriques per a la selecció de personal de l’Ajuntament de Benissa, on s’introdueix per primera vegada des de l’inici de la democràcia la possibilitat que en els processos de PROMOCIÓ INTERNA es presenten funcionaris d’altres administracions que no tenen reserva de lloc de treball a l’Ajuntament de Benissa.

Segon – Amb aquesta novetat (que ens consta que no existeix en altres ajuntaments) s’impossibilita en la pràctica la carrera professional dels funcionaris en actiu a l’Ajuntament de Benissa, ja que fins hui en dia en promoció interna un funcionari d’un grup inferior accedia a un lloc de grup superior (per exemple, un auxiliar administratiu a una plaça de administratiu i s’amortitzava la plaça d’auxiliar). Amb aquesta modificacio si qui aprova la promoció interna és un funcionari d’una altra administració, es duplicarien els llocs, ja que el funcionari que està a l’Ajuntament de Benissa continuaria al seu lloc de categoria inferior.

Tercer – Els sindicats advertim a l’Alcalde de la il·legalitat de l’acord, i que es podria demanar un informe jurídic al Consell Jurídic Consultiu de la Generalitat Valenciana, a al qual cosa incomprensiblement es va negar.

Malgrat el rebuig per unanimitat a la Mesa General de negociacio, a la Junta de Govern del dia 4 de juny s’aproven les bases referides, amb un clar menyspreu a la negociacio col·llectiva i al nostre entendre atemptant a la carrera professional dels empleats municipals en actiu i en contra de l’interès general ja que es duplicaran llocs de treball innecessàriament.

No s’entén a quins interessos respon l’actitud de l’equip de govern i l’alcalde, ja que la mesura adoptada no existeix en altres administracions, i no volem pensar que tot això responga a interessos particulars en detriment de l’interès general.

Exigim la retirada de les bases aprovades en contra dels sindicats i de l’oposició 0 haurem d’acudir als tribunals en defensa de l’interès general i dels treballadors.

Així mateix s’informa que els sindicats han hagut de recórrer judicialment el nomenament de la provisió de la plaça de Tècnic Superior de Recursos Humans Grup A1, el judici està previst per al pròxim 3 de juliol.

Els sindicats hem demostrat la nostra voluntat de diàleg i capacitat de negociació i no estem disposats a tolerar actituds de fets consumats i d’una política de personal arbitrària i contrària als interessos de la majoria, de manera que denunciem aquests fets i recordem a l’equip de govern que ha de reprendre el camí del diàleg i no de la imposició, en cas contrari s’adoptaran les mesures de pressió i legals que corresponguen en defensa dels interessos dels treballadors.

A Benissa a 23 de juny de 2014


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?