Comunicat

Els sindicats rebutgen de forma contundent les mesures adoptades pel govern del PP i PSD

Logos dels sindicats
Logos dels sindicats

Els sindicats SPPPLCB, CCOOO, UGT i CSI-CSIF, de l’Ajuntament de Benissa rebutgen de manera contundent les mesures adoptades unilateralment pel govern local format pel PP i PSD i fan arribar el següent comunicat:

1r. No ha existit cap negociació, se’ns ha comunicat les decisions ja preses.

2n. El capítol de personal suposa un 43% del pressupost, quan ajuntaments veïns estan per damunt i amb un major endeutament.

3r. Els treballadors de l’Ajuntament de Benissa, al contrari d’altres administracions locals, NO tenen ni han tingut mai plans de pensions, ajudes socials, ni altres beneficis a banda que el salari.

4t. El batle incompleix el seu acord i paraula donada en augmentar la jornada a 37.5 hores, atés que l’any 2003 es va instaurar la jornada de 35 hores a canvi que els treballadors renunciaren a cobrar els endarreriments previstos en l’aplicació de la Relació de Llocs de treball.

5é. El batle retalla salaris i drets als treballadors i es gasta 15.000 euros dels diners dels ciutadans en una empresa que assessora al regidor de Personal (sent un dels socis, familiar de la 1a Tinent d’Alcalde), s’augmenta en plena crisi el sou del regidor de Personal de 17000 a 37000 euros, existeixen més del doble de regidors amb dedicació exclusiva i assessors (en queden encara cinc després d’haver-ne cessat uns altres cinc, l’únic mèrit dels quals per a cobrar un sou de l’Ajuntament és ser del PP o del PSD) i tota aquesta despesa és molt superior a altres èpoques amb altres batles i en un moment en què l’activitat econòmica del municipi està en el seu pitjor moment.

6é. Les mesures adoptades unilateralment per l’equip de govern, són arbitràries i injustes perquè no hi ha criteris, es retalla a uns interins i no a uns altres, no es retalla cap dedicació política, es lleva sou a uns treballadors i no a uns altres (ja que la majoria de les productivitats es percebien per a pagar altres conceptes del lloc de treball, per no estar determinats en el complement específic o per treballs de superior categoria, per aquest motiu eren fixes i contínues).

7é. Els sindicats creiem que el regidor de Personal ha de presentar la seua dimissió, ja que després d’haver manifestat que la corporació tenia voluntat de fer efectiva la paga extra de Nadal i que per descomptat tenien assumit que pagarien el mes i mig de l’1 de juny fins el 14 de juliol, data del Decret del Govern que suspén la paga de Nadal, en no tindre aquest caràcter retroactiu) el batle el desmenteix i ens diu que a Nadal no va a pagar-se RES de la PAGA EXTRA.

8é. Per tot l’exposat els sindicats considerem que s’ha produït per part del Govern Local, una ruptura del diàleg social i un tracte discriminatori i injust sobre els treballadors de l’Ajuntament de Benissa, a més d’innecessari des del punt de vista econòmic atés que la situació econòmica de l’Ajuntament és (GRÀCIES TAMBÉ A l’ESFORÇ DELS SEUS TREBALLADORS) molt millor que la d’altres ajuntaments veïns que no han tractat d’aquesta forma els seus treballadors.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?