General

Els promotors del centre sanitari esperen la cessió municipal de terrenys

La Fundació Europea contra el Càncer va donar el divendres a conèixer als ciutadans de Benissa l’avantprojecte de l’hospital general i institut especialitzats en el tractament oncològic. Segons les seues previsions serà una realitat en 2010. L’associació creada fa poc per malalts de càncer i amb el suport d’un metge té “un compromís a tres bandes amb l’empresa privada que gestionarà i desenvoluparà el projecte i amb l’ajuntament”. Segons Javier Huerta, component de la fundació, fins ara s’ha mantingut contacte amb el consistori i han mostrat “molt d’interés”. La proposta de la fundació consisteix en la cessió municipal de terrenys al Pla de Carrals, qualificats com d’ús dotacional hospitalari en el PGOU. A més, els promotors van fer públic el principi d’acord aconseguit amb l’empresa privada, el nom de la qual no van voler comentar. El centre hospitalari comptarà amb 130 llits i es realitzaran acords amb la conselleria perquè els ciutadans puguen obtindre un major nombre de serveis gratuïts.

A més, van anunciar que el dia 17 de juliol s’obrirà una clínica a l’avinguda País Valencià, núm.34 per a donar assistència als malalts i als seus familiars. En aquest intent per donar un millor servei als pacients de la Marina Alta, la fundació també estableix com a objectiu la cobertura de les 150 places de treball que generarà l’hospital amb gent de Benissa i els pobles de la comarca.

El pressupost del projecte sanitari està valorat “en aproximadament uns 20 milions d’euros més el valor de la parcel·la”, va detallar Huerta. L’avantprojecte presentat als benissers té com a meta la consecució de l’hospital oncològic en 30 mesos des de l’obtenció de la llicència d’obra. La fundació confia en la cessió del solar necessari perquè “tots som propietaris d’aquests terrenys”. Així mateix, va deixar entreveure que en cas de rebre la negativa de l’ajuntament de Benissa “hi ha pobles que ja s’han interessat a acollir el projecte”. Des del dimarts el col·lectiu ha sumat unes 400 signatures que pensen multiplicar perquè l’ajuntament dispose d’un “element on es puga donar suport per a cedir-nos els terrenys”.

L’associació neix de forma autònoma i independent a l’Associació Contra el Càncer de Benissa o l’Associació Espanyola “per no disposar d’una organització prou propera que done suport tant al malalt com a la família”. La fundació va assumir com a aposta privada el dèficit de l’administració pública en matèria de sanitat.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?