General

Els pous de Benissa a Benigembla comencen a assecar-se

Gota d'aigua
Gota d’aigua

La Marina Alta ja ha començat a revisar les seues certeses hídriques. Fins ara s’afirmava que la comarca era excedentària en aigua. Fins ara. La Marina Alta és una illa (en aigua i més coses). No està connectada amb cap altra conca. I els seus dos rius, el Gorgos i el Girona, fa dos anys que no baixen amb cabal. Els aqüífers no es recarreguen i els pous s’esgoten.

Aquest diari ja va avançar en exclusiva que Benigembla està aplicant restriccions (talla l’aigua per les nits). El nivell del pou de Corralets, que pertany a Benissa, però proveeix a Benigembla, s’ha desplomat.

El batle de Benissa, Juan Bautista Roselló, va revelar ahir que un altre dels pous que aquest municipi té a Benigembla no està operatiu i un tercer té “un nivell ínfim”. Roselló va afirmar que la situació és “crítica” a tota la comarca. Aquesta tardor ha plogut poc.

Va indicar, això sí, que la Diputació obrirà un nou pou més profund a Benigembla que resoldrà els problemes de subministrament d’aquest poble de 500 veïns. Les obres, de 300.000 euros, estan adjudicades. Duraran entre dos i tres mesos.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?