General

Els festers de la Puríssima Xiqueta 2012 preparen una pantalla gegant per veure la final de la Champions

Pepe Ribes
Pepe Ribes

Després de l’anunci d’Iker Martínez com a patró del “Telefónica”, de Xabi Fernández com a trimmer i d’Horacio Carabelli com a director tècnic de la selecció espanyola dirigida per Pedro Campos, Pepe Ribes ha sigut confirmat com el nou membre de la tripulació de “Telefónica”. Ribes afegirà una gran dosi d’experiència, ja que per al marí de Benissa (Alacant, Espanya) serà la seua quarta Volvo Ocean Race, per no parlar del quart lloc obtingut a la Barcelona World Race, fa tan sols algunes setmanes. Aquesta nova edició de la regata suposarà, per tant, la seua cinquena circumnavegació a la Terra, i la segona en menys d’un any.

Ribes està en aquest nou projecte “amb molta emoció i entusiasme. Tot l’equip està molt emocionat, tenim un vaixell competitiu i estem planificant la faena per als pròxims mesos. Posar a punt un nou vaixell i veure com funciona és molt interessant “, va dir el marí de Benissa.

La tercera vegada amb la selecció espanyola

Després de la seua participació en l’edició de 2005 de la regata amb el “Movistar” i el 2008 amb el “Telefónica azul”, Ribes està de tornada amb l’equip dirigit per l’espanyol Pedro Campos, amb la intenció de donar tot el millor per a l’equip espanyol i per a lluitar per la victòria en la regata.

“Aquesta és la meua tercera Volvo Ocean Race amb l’equip i el que espere d’aquesta regata és guanyar. Ho espere a cada regata, però sobretot en aquesta. Espere que siguem competitius, que estiguem al capdavant i que formem un equip suficientment fort o fins i tot més forts que la resta de manera que puguem guanyar-la “, va dir.

Pepe Ribes ha tornat a un equip dirigit pel campió olímpic Iker Martínez, patró del “Telefónica”. Ribes va destacar la seua capacitat per a dinamitzar el vaixell en tots els vessants. “No hi ha cap dubte que ell és un dels millors regatistes espanyols que hi ha hagut, i mai es dóna per vençut al vaixell. Iker té moltes característiques que l’han dut fins on està i li han comportat l’èxit en molt reptes”.

Iker Martínez es va referir a la importància del fet que Pepe Ribes s’unira a la tripulació del “Telefónica”: “Pepe és una persona molt important per a l’equip. La seua experiència en aquestes carreres comporta que ell siga una figura clau al vaixell. És difícil trobar una persona com Pepe, amb les habilitats, coneixements i experiència de quatre regates al voltant del món.”

Un marí molt competitiu i polivalent

A més de ser un marí conegut, Pepe Ribes és un gran especialista en sistemes hidràulics i mecànics, una de les posicions més importants de la tripulació d’un Volvo Open 70. El seu progrés com a marí en alta mar també li ha permés especialitzar-se encara més en la hidràulica i estratègiques funcions de navegació.

Pepe també serà el capità del vaixell d’entre la tripulació. “És un poc com portar el control del vaixell”, explica Ribes. “Jo sóc l’encarregat de conèixer com funcionen els sistemes, i coordinar i supervisar que els treballs es realitzen a temps i ajudar en tot allò que el vaixell o la tripulació puga necesitar.”

Informació personal

Nom i cognoms: Pepe Ribes Rubio.
Edat: 39 anys d’edat.
Lloc i Data de naixement: Benissa (Alacant, Espanya), 19 de juny de 1971.
Estat civil: Casat, un fill.
Participacions a la Volvo Ocean Race: 3.

Currículum de Vela

– Barcelona World Race 2010-2011. “Estrella Damm”. (4t lloc).
– Volvo Ocean Race 2008-2009. “Telefónica Azul” (3r lloc).
– Copa América 2007. “Victory Challenge”.
– Campió espanyol GP42. “Zurich”. 2007.
– Volvo Ocean Race 2005-2006. “Movistar”. (6é lloc)
– Volvo Ocean Race 2001-2002. “Amer Sports ONE”. (3r lloc)
– Copa América 2000. “Bravo España”.

Pel seu interés hem reproduït aquesta notícia apareguda a la web BYM Sailing & Sports News el 24 de maig de 2011.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=6Kzyrfo0nM8[/youtube]

Logo del Futbol Club Barcelona
Logo del FCB

La Comissió de Festes de la Puríssima Xiqueta 2012 instal·larà una pantalla gegant a la plaça Germans Ivars per poder gaudir de la final de la Champions entre el Barça i el Manchester que tindrà lloc dissabte que ve, dia 28 de maig.

La festa començarà a les 19.00 i estarà amenitzada amb la música del benisser Javi Más. També hi haurà servei de bar.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?