General

Els eurodiputats visiten Benissa aquest dijous

Una delegació del Comitè de Peticions de la UE visitarà des de dijous una dotzena de municipis valencians per examinar les irregularitats urbanístiques que s’hi han denunciat. No és pas la primera vegada que una delegació d’europarlamentaris ve al País Valencià per aquest motiu; de resultes de la darrera visita, en va sortir aquest informe, que denunciava nombrosos abusos. Els eurodiputats ja han concretat el calendari de treball.

La delegació, encapçalada pel president del Comitè de Peticions, Marcin Libicki, i pel socialista britànic Michael Cahsman, visitarà dijous al matí els municipis de Torrevella, Rojals, Sant Miquel de Salines, Catral i Alacant, on a les 13.00 es reunirà amb la Síndic de Greuges, Emília Caballero. Al vespre, els diputats aniran a Tibi, Parcent i Benissa. En tots aquests llocs, parlaran amb entitats, col·lectius i particulars que han denunciat les
irregularitats urbanístiques que s’hi cometen.

L’endemà, divendres, la representació europea visitarà Xàbia, Benicàssim, Orpesa, Castelló de la Plana i, finalment, València, on es reuniran amb representants de la Generalitat valenciana.

El Parlament Europeu continua rebent queixes dels ciutadans contra la llei urbanística valenciana, sobretot pel que fa a les expropiacions abusives. Aquestes queixes coincideixen amb els avisos de la Comissió Europea, que recorda que els plans d’actuació integrada (PAI) no són pas contractes públics i, per tant, violen la normativa comunitària.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?