General

Els apartaments de Montemar segueixen endavant a pesar que l’ajuntament els va declarar il·legals

El que era fins fa uns anys una piscina emblemàtica on molts joves van cometre les primeres entremaliadures adolescents és ara un tràfec de màquines, bastides i operaris que no paren de treballar. Això ocorre a la zona de la costa de Benissa coneguda com a Montemar. Un lloc del qual es parla molt en els darrers mesos perquè allí una empresa aixeca 83 apartaments que en teoria haurien de ser d’ús hoteler.

En el Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) consta com a sòl terciari per a aquest fi. No obstant això, va ser el PSOE qui va alertar al desembre de 2005 que l’empresa que promou l’obra no tenia molt d’interès a servir desdejunis ja que en Internet l’empresa ven els habitatges com si es tractaren d’habitatges d’ús residencial, això és, per a ús privat.

Quan que els socialistes ho van titllar de “frau”, el batle, Juan Bautista Roselló va assegurar que havia donat l’ordre que es paralitzaren les obres. Això ho va dir en l’últim ple ordinari, fa gairebé un mes quan l’oposició li va preguntar per la situació del projecte. Cal recordar que en un primer moment el batle va defensar que els bungalous tindrien règim de lloguer si bé finalment ha optat per la paralització en trobar-se les obres en contra de l’ordenament jurídic. Però aquesta mateixa setmana els treballs continuaven amb la mateixa intensitat o més, segons ha pogut comprovar aquest diari in situ.

Però es tracta d’un problema administratiu. Així es desprén de les declaracions del batle del PP a aquest diari efectuades el divendres passat quan va assegurar que ja havia signat el decret pel qual s’obliga l’empresa a detindre la construcció dels 83 apartaments de Montemar. “La notificació la van rebre ahir -el dijous- pel que tenen 10 dies per a paralitzar les obres”, va concretar Juan Bautista Roselló.

A pesar que “l’obra és legal” l’Ajuntament de Benissa ha dictat la suspensió de la construcció perquè “l’ús que se li ha donat és il·legal”. Ara la promotora ha d’optar per dues possibilitats per a resoldre la situació d’il·legalitat en què es troba l’obra: bé canviar l’ús, és a dir, desistir de la idea de residència i tornar a la categoria d’hoteler, bé complir la normativa existent i rebaixar l’edificabilitat de la construcció.

Fins que es complisca l’ordre d’Ajuntament de detindre les obres que desenvolupa l’empresa Ruschliffe Management Services SL el portaveu del PSOE de Benissa, Vicent Cabrera, va declarar que “o es paralitzen o començarem a creure que existeix connivència entre l’empresa i el batle”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?