General

Els alumnes es neguen a fer classe en els barracots de l’institut per les filtracions d’aigua

Més de dos-cents alumnes de l’institut Josep Iborra es van negar el dijous a fer classe als barracots a causa de les males condicions que presentaven la majoria de les tretze aules prefabricades instal·lades al pati del centre. Les fortes pluges de la nit anterior van provocar noves filtracions d’aigua, que es colà per portes i finestres. El sòl estava ple d’aigua, els pupitres i cadires xopats, no havia llum i no funcionaven els aparells de calefacció. No és la primera vegada que ocorren aquests problemes, ja que els alumnes ja van alertar d’aquestes circumstàncies fa un parell de setmanes. Aleshores van decidir organitzar-se i van retirar ells mateixos l’aigua amb pals de fregar i draps.

Però la reiteració i la falta de solucions efectives a les males condicions dels barracots han acabat amb la paciència de l’alumnat i van acordar plantar-se i fer vaga per a mostrar el seu malestar. En aquestes aules s’imparteixen classes de batxillerat i de tercer i quart d’ESO. La resta ha continuat amb el desenvolupament normal de la seua activitat. La portaveu dels alumnes, Claudia Muñoz, ha assenyalat que “no volem perdre classes però les aules estan plenes d’humitat. Ens van dir que els tècnics havien arreglat alguna cosa però tot segueix igual. No estem disposats a entrar en classe en aquestes condicions”.

Poc després va arribar l’inspector d’educació de la zona a l’institut per a comprovar in situ la gravetat de la situació. Després d’una acalorada discussió amb la pròpia Muñoz, l’inspector va visitar els barracots acompanyat per la representant dels alumnes i per la direcció del centre. Una vegada fet el recorregut es va decidir decretar com no lectiu el dia per a la totalitat dels alumnes dels barracots, encara que l’institut no va tancar les seues portes i va continuar actiu per a la resta de l’alumnat. A més, la direcció del centre, la direcció i els delegats dels alumnes remetran un escrit a la direcció territorial d’Educació per a sol·licitar a l’empresa encarregada dels barracots, Aeco, la immediata reparació dels defectes de les aules prefabricades. A més, l’AMPA ha exigit al director que convoque amb urgència un Consell Escolar per a tractar tot l’ocorregut.

RETARD EN LES OBRES

La comunitat educativa està pendent de la construcció del nou institut per a donar una solució definitiva a totes aquestes irregularitats i deficiències en les infraestructures escolars. Però sembla ser que aquí també hi ha problemes, ja que fonts de l’AMPA han assenyalat que les obres del nou centre duen un retard acumulat de quatre mesos respecte als terminis prevists. Així el va comunicar el representant de l’empresa en l’última reunió de la comissió de seguiment de les obres. Després es va passar avís als integrants del Consell Escolar Municipal en la reunió del darrer 12 de novembre.

La data assenyalada per a l’acabament de les obres era juliol de 2004 i ara ja es parla d’una ampliació del període fins setembre. Molt justes van a estar les coses perquè el nou institut obriga les seues portes al curs 2004-05 perquè, a aquesta data, encara estarà pendent per realitzar el trasllat del tot el material. Des de l’AMPA s’apunta que aquesta demora pot ocasionar, fins i tot, el retard de l’obertura oficial del centre al curs 2005-06.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?