General

Els ajuntaments de Benissa i Teulada estudien la viabilitat de perforar un pou a la zona del Polígon Industrial La Pedrera

Juan Bautista Roselló i Raúl Dalmau
Juan Bautista Roselló i Raúl Dalmau

El regidor d’infraestructures de l’Ajuntament de Teulada, Raúl Dalmau, va mantindre ahir una reunió de treball en matèria hídrica, amb el batle de Benissa, Juan Bautista Roselló. Durant la reunió han tractat, i reforçat la seua posada en comú, a realitzar accions conjuntes entre els dos ajuntaments amb la finalitat d’unir forces i treballar per a aconseguir nous fons i recursos d’aigua potable que beneficien els dos municipis.

Els dos ajuntaments van posar en marxa col·laboracions conjuntes per a treballar en projectes i dur a terme estudis de viabilitat, i investigació, amb la finalitat de buscar nous aqüífers i la posterior realització de sondejos d’aigua. “L’objectiu és augmentar tant com es puga els recursos disponibles amb els quals comptem a dia de hui i poder arribar a ser, tant Teulada dins del consorci Teulada-el Poble Nou de Benitatxell com Benissa, municipis autosuficients en matèria hídrica, i en això estem treballant”, segons paraules del propi Dalmau.

En aquesta línia de col·laboració conjunta, l’Ajuntament de Benissa està disposat a cedir uns terrenys municipals al Consorci d’Aigües Teulada-Benitatxell, al polígon “La Pedrera”, també conegut com “El Polvorí”, perquè es duguen a terme sondejos i perforacions a la zona, amb tota la infraestructura que comporta, ja que l’Ajuntament de Benissa té estudis de la possible existència de reserves d’aigua disponible en aquesta zona.

L’Ajuntament de Benissa només faria ús d’eixes reserves per a proveir la seua zona industrial i el Consorci Teulada-Benitatxell podria proveir-se dels recursos restants disponibles.

D’altra banda, els dos Ajuntaments també han mostrat una postura comuna en defensa d’una política única d’aigua a nivell comarcal, com la millor solució possible per al futur, amb la creació d’un Banc d’Aigua de la Marina Alta que marque una línia conjunta en matèria hídrica per a tots els municipis de la comarca i evitar que cada municipi vaja per lliure en un tema vital per a aquesta zona com són els recursos hídrics.

Els dos ajuntaments s’han emplaçat per a pròximes trobades conjuntes i seguir treballant en aquesta mateixa línia comuna.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?