General

Els 400 alumnes de l’escola Manuel Bru comencen les classes a l’IES Josep Iborra

Pel seu interés reproduïm aquesta notícia apareguda al diari LAS PROVINCIAS el 6 de setembre de 2009:

Benissa ultima els preparatius de cara a l’imminent inici del curs escolar, previst per al dimarts que ve, 8 de setembre. Un curs, el de 2009-2010, que presenta molts canvis quant a les infraestructures docents en aquest poble.

La principal novetat són les obres de remodelació mampreses a l’escola pública Manuel Bru, una actuació que reclamava la comunitat educativa des de fa anys, però que ara obliga a desplaçar els més de 400 alumnes d’aquest centre a les instal·lacions de l’antic IES Josep Iborra.

Segons explica la regidora d’Educació, Josefina Ivars, aquest ha sigut un estiu esgotador, treballant intensament perquè les antigues aules de l’institut queden perfectament adaptades a les necessitats dels alumnes.

Així, s’han reparat portes i finestres, s’ha condicionat la pista poliesportiva, a més s’han instal·lat quatre aules prefabricades que completaran les necessitats d’espai de l’edifici.

Una solució temporal, fins que finalitzen les obres del Manuel Bru, que ja està a punt per rebre els xiquets d’infantil i primària. De fet, ha avançat la regidora, els pares dels alumnes i la ciutadania en general, podran conèixer com ha quedat el vell institut en la jornada de portes obertes que s’ha organitzat per demà dilluns d’11.30 a 14.00.

Ivars ha manifestat la seua satisfacció per com han quedat els treballs realitzats per les brigades d’obres municipals, encara que adverteix als pares que no es tracta d’un d’infantil i primària, i per tant no està tot al 100% adaptat per a alumnes d’aquesta edat.

En aquest sentit, la regidora remarca que es tracta d’una solució provisional, que espera no es perllongue per més d’un any, termini per acabar el Manuel Bru, i comenta que s’ha fet tot el possible per comptar amb unes instal·lacions dignes.

D’altra banda, en l’altre centre educatiu del poble, el Pare Melchor, els alumnes estrenaran aquest curs un nou gimnàs.

Aquesta mateixa setmana s’ha signat l’acta de recepció de l’obra, que ja està pràcticament disponible per al seu ús, i només manca concloure l’acondicionament de les pistes exteriors i rebre el mobiliari.

Ivars ha avançat que s’espera que l’11 o 12 de setembre s’instal·le el mobiliari del gimnàs, amb la intenció de realitzar una jornada de portes obertes la setmana del 14 al 20 de setembre. En aquest centre a més s’han dut a terme treballs de millora a les persianes, pintura, jardineria i s’ha instal·lat una pèrgola al pati de jocs.

Horaris i trànsit

Els pares i mares dels alumnes de l’escola Manuel Bru han sol·licitat a la conselleria que a causa del trasllat dels xiquets a l’institut, s’instaurara la jornada intensiva (només pels matins).

Pel que sembla la proposta no prosperarà. De moment l’Ajuntament ha decidit tallar el carrer Ausiàs March tan sols de vesprada, durant 15 minuts, coincidint amb l’eixida dels alumnes, mentre que de matí la circulació serà normal. Això sí, s’anul·larà la zona de pàrquing del costat esquerre del carrer, i tan sols es podran parar els vehicles uns minuts perquè els alumnes accedisquen al centre.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?