General

El somni que ja no veurà Dolores O’Riordan: un complex de 20 cases de luxe a Benissa

Dolores O'Riordan
Dolores O’Riordan

La defunció de la cantant The Cranberries, Dolores O’Riordan, deixa un dels seus somnis en l’aire: construir un xicotet conjunt residencial de cases de luxe al municipi de Benissa, amb excel·lents vistes a la zona litoral que comprèn el Penyal d’Ifach i la badia de Moraira. El projecte mai va arribar a veure la llum en anul·lar els tribunals el Pla General d’Ordenació Urbana del municipi.

Va ser a la dècada dels 90 quan O’Riordan, enamorada d’aquest paisatge, va comprar uns terrenys en una zona anomenada Tossal del Tender, a la partida de Pedramala. Aquests terrenys van passar a tindre caràcter urbanitzable dins del Pla General d’Ordenació Urbana, aprovat inicialment el 2003. És més, van ser considerats com un sector urbanístic, la qual cosa obligava els representants de la cantant, el despatx d’advocats de Joaquín Galant Ruiz, a presentar-los com un PAI. El projecte, que havia estat presentat el 1997, va ser aprovat pels tècnics de l’Ajuntament de Benissa després de més de 10 anys de tramitació: contemplava la construcció d’unes 20 cases de luxes en una zona de 40.000 metres quadrats, amb els quals la líder de The Cranberries volia que foren destinació de vacances per a altres artistes, alguns d’ells, coneguts de la pròpia O’Riordan.

Però la sorpresa va vindre mesos després: el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana va anul·lar el PGOU de Benissa, sentència que va ratificar el Tribunal Suprem. Aquests terrenys del Tossal del Tender i molts altres inclosos en planejament van tornar a la situació de 1987, quan es va aprovar el primer PGOU del municipi; és a dir, sòl rústic.

Des de fa dos anys es treballa en la confecció d’un nou document urbanístic: les tres propostes dels tècnics redactors advoquen per protegir aquesta zona seguint els criteris de la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Ordenació del Territori.

Pel seu interés hem reproduït aquesta notícia apareguda el 15 de gener de 2018 al diari electrònic alicanteplaza.es


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?