General

El secretari va alterar el valor del Taller d’Ivars en més de 180.000 euros

Finalitzada la primera onada d’informacions sobre l’escàndol de la permuta de l’Ajuntament de Benissa del Taller d’Ivars per dues parcel·les municipals, va quedar per conèixer, entre altres coses, i a més d’estar a l’espera d’alguna mena d’explicació per part del batle, Juan Bautista Roselló, com s’havia produït l’increment de valor de l’edifici històric en tan sols 12 dies.

En un primer informe, el llavors secretari -després regidor pel PSI, José Antonio Ivars- va taxar l’antiga fàbrica de mobles en 568.568 euros. Només 12 dies després va emetre un segon document sobre l’immoble i va declarar el seu valor en 694.784 euros. Aquesta segona xifra igualava aproximadament el Taller d’Ivars amb dues parcel·les municipals situades al polígon industrial de la Pedrera (ara ocupades per Talleres Ginestar i Balustres Salinas).

Unes superfícies, llavors zones verdes, que rebrien les dues empreses, afins al PP i vinculades directament amb l’actual equip de govern, després d’haver comprat el Taller d’Ivars i, després, haver-lo lliurat al consistori mitjançant la fórmula de permuta. Benissa va cedir les parcel·les a les empreses i aquestes van lliurar el Taller Ivars al poble, això sí, l’edifici el van comprar quan el batle ja havia informat que s’anava a realitzar la permuta.

La clau no obstant això són diversos conceptes urbanístics com per exemple el factor de localització, la superfície total del solar o les càrregues d’urbanització. Tots ells van canviar del primer al segon informe. D’aquesta manera no solament es va aconseguir ajustar el valor del Taller d’Ivars al de les parcel·les sinó que, segons va denunciar el PSOE aquesta mateixa setmana, l’Ajuntament de Benissa va patir un perjudici que arriba als 198.630 euros.

Aquesta és la diferència real que va existir entre la primera taxació i la definitiva, realitzades ambdues amb una diferència de 12 dies, i que han dut al grup socialista a exigir al batle, Juan Bautista Roselló, que “done explicacions de forma immediata”. Per als socialistes l’ombra de la il·legalitat plana sobre els càlculs que finalment van possibilitar la realització d’una permuta que, cinc anys després de la seua concepció encara dóna que parlar.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?